Nyíregyháza hírei

2013.06.18. 10:07

Krakkóban minden klappolt

Krakkó, Nyíregyháza - Nyíregyházi delegáció járt Lengyelország királyi fővárosában, a krakkóiak viszonozták a látogatást.

Krakkó, Nyíregyháza - Nyíregyházi delegáció járt Lengyelország királyi fővárosában, a krakkóiak viszonozták a látogatást.

Lengyelország második legnépesebb városa Krakkó, lakosainak száma mintegy 760 ezer (az elővárosokkal együtt körülbelül 1,25 millió). A királyi fővárost kereste fel a szabolcsi küldöttség, a nagyszabású marketing kampány a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság összefogásának eredményeként valósult meg. A nyíregyházi delegáció tagjai újságírókkal, valamint turisztikai szakemberekkel és 25 utazási iroda vezetőjével találkoztak.

„Lengyel-magyar két jó barát / Együtt harcol s issza borát / Vitéz s bátor mindkettője / Áldás szálljon mindkettőre". A lengyel turisták nagyon kedvelik Magyarországot, szívesen látogatnak Nyíregyházára is, amely a színvonalas fürdő- és gyógyszolgáltatásai mellett sok egyéb lehetőséget kínál, ezért is kiemelt jelentőségű az ominózus kapcsolatfelvétel.


[/caption]

Krakkóban a Nyíregyházát bemutató turisztikai prezentációt dr. Kovács Ferenc polgármester nyitotta meg, ahol előadást tartott Katona Ilona, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi marketing igazgatója, dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója és Furkóné Szabó Mariann a Nyíregyházi TDM ügyvezető igazgatója. Az előadásokkal a nyíregyházi turisztikai lehetőségeket mutatták be a résztvevőknek.

Azt követően workshop keretében folytatódott a szakmai nap, ahol üzleti tárgyalások segítették megalapozni a lengyel beutazás további erősödését. Ezt a célt szolgálta az a szakmai út is, amely során Nyíregyházán kalauzolták a krakkói utazási szakmát és a média munkatársait, mely során személyesen megtapasztalhatták a megyeszékhely által kínált attrakciókat. A lengyel szakemberek ellátogattak az Aquarius Élmény- és Parkfürdőbe, a Sóstói Múzeumfaluba, az Állatparkba, illetve különböző típusú szálláshelyekkel is megismerkedtek.

A turisztikai program után Jacek Majchrowski, Krakkó polgármestere hivatalában fogadta dr. Kovács Ferencet és a delegáció tagjait. A találkozó az első kapcsolatfelvétel volt a két város vezetése között. Jacek Majchrowski örömmel fogadta a kezdeményezést, és ígéretet tett a kapcsolatépítés és az együttműködés elősegítésére, és arra, hogy a polgármesteri meghívásnak eleget téve személyesen is ellátogat Nyíregyházára.

KM

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!