Komolyan veszik a bringázást

A Tarcalon sikeresen tekerők (balról): Balogh Zsolt, Gaál Izabella, Kanyári
A Tarcalon sikeresen tekerők (balról): Balogh Zsolt, Gaál Izabella, Kanyári - © Fotó: magánarchívum
Nyíregyháza – A ViniBike hegyi kerékpárosai az idén is bajnoki címre hajtanak.

A téli tréningek és a majd tíznapos horvátországi edzőtáborozás után végre ismét versenyezhettek a nyíregyházi ViniBike Kerékpáros Egyesület hegyi kerékpározói. Szombaton Tarcalon mutatkoztak be, és jól sikerült az évkezdés, hiszen Kanyári Botond az U18-asoknál, Gaál Izabella a nőknél, míg Balogh Zsolt a masters 3-ban végzett az élen. Bélteczky Zoltán a masters 1-ben csípett meg egy harmadik helyet.

– Jó pár célt tűztünk magunk elé az egyre sikeresebb ViniBike-on belüli kicsi, de annál lelkesebb hegyi bringás csapatunkkal – kezdte az idei tervekről Balogh Zsolt szakágvezető és versenyző. – Ennek megfelelően komoly edzői felügyelet mellett tréningezünk. Az a Kiss Áron irányítja a munkánkat, aki többek között Szilágyi Áron olimpiai bajnok vívó, a magyar jégkorong-válogatott, a magyar vívó válogatott erőnléti edzője is.

Esély a világbajnokságra

– Három szakágban szeretnénk jeleskedni. Az első a klasszikus hegyi maraton, három különböző távon, általában egy nagy kört jelent (30–100 km). – Az olimpiai cross rövid időtartam, rövid körök, a nézők és a média kiszolgálására a legalkalmasabb. A cyclocross a holtszezon versenysorozata, havas, sáros körülmények között magas fokú technikai tudást igényel. Versenyzőinket a High5 táplálékkiegészítő-cég magyar képviselete támogatja és valamennyi hazai sorozaton rajthoz szeretnénk állni.
– A hegyi maratonban bajnoki cím a terv, tavaly nekem már sikerült a dobogó legfelső fokára állni. Az olimpiai cross számunkra új lesz, Székely Benedek és Kanyári Botond személyében két U18-as versenyzőt nagy reményekkel indítunk el itt is.

– A női vonalon nagy esélyünk van arra, hogy Gaál Izabella bekerüljön a válogatottba és részt vegyen a női egyetemi világbajnokságon. Cyclocrossban Kanyári Botond eséllyel pályázik az U19-es világbajnoki indulásra, én pedig bajnokként vehetek majd részt a masters-vébén – így Balogh Zsolt.

KM-ML
hirdetés