Kompenzáció, hátrányos fejlesztések, veszteségkiegyenlítés

A város vezetésének és minden képviselőnek azon kell dolgoznia, hogy a szennyvízprogram minél hamarabb elindulhasson – mondta pénteki, közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján dr. Vinnai Győző, a Fidesz frakcióvezetője.

– Az emberek joggal türelmetlenek és csalódottak, hiszen évek óta fizetik a hozzájárulást, miközben a szippantási költségek egyre magasabbak – folytatta a képviselő, aki szerint minél hamarabb ki kell dolgozni az érintettek számára azt a kompenzációt, amivel a közgyűlés minden tagja egyet értett.

Marinka Viktor önkormányzati képviselő a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. beszámolója kapcsán úgy fogalmazott: független könyvvizsgálók állapították meg, hogy az 52 millió forintért kiépített kontrolling rendszerre nincs szükség, ezért nem is használják. A zrt. tavaly 228 millió forintos veszteséget halmaozott fel, a felügyelő bizottság tagjai révén több mint 100 millió forintnyi, a cég számára hátrányos fejlesztésre derült fény. – Sóstó csak úgy válhat igazi turisztikai övezetté, ha megépül egy nagykapacitású négy csillagos szálloda. Sóstónak van jövője, de más logika mentén kell felépíteni – vélte Vinnai Győző.

A képviselők szerint tarthatatlan, hogy a Szabolcs Volán veszteségét a város egyenlítse ki, most éppen, mert nincs ennyi szabadon felhasználható pénze, egy 225 millió forint értékű ingatlan átadásával.

– Bednárik Mónika –
hirdetés