Komplex Természettudományi Verseny Nyírbátorban

Akt.:
Komplex Természettudományi Verseny Nyírbátorban
A hagyományossá vált Országos Komplex Természettudományi Versenyt hétvégén rendezték meg a nyírbátori Báthory Anna Református Általános Iskolában. Az V. alkalommal szervezett megmérettetésre 47 csapatból 32 csoport került a döntőbe.

A Dunántúltól a Nyírségig érkeztek a döntőre

Az ország megannyi pontjáról érkeztek gyermekek, többek között Debrecenből, Csopakról, Kisújszállásról, Kunhegyesről, Tiszafüredről és környező településeinkről is. A két korosztályban meghirdetett küzdelemre a felső tagozatosok jelentkezhettek, csoportonként 4 fővel. Az első három fordulót levelezős formában teljesítették a csapatok, majd a döntőbe a legjobbak – közel 130 tanuló – jutott be. A résztvevők a természettudományok: a matematika, kémia, biológia, fizika, valamint idén egy új területtel bővülve, az informatika körében mérték össze ismereteiket, alkotókészségüket, környezettudatosságukat.

– Szeretnénk, ha tanulóink játékos formában, komplexen alkalmaznák és használnák a gyakorlatban is, megszerzett ismereteiket – mondta Sivadóné Cselenyák Dóra, a református iskola vezetője. A megmérettetés folyamatos felkészülést, kutatómunkát, rengeteg információt biztosít a diákok számára, amit tanulmányaik során hasznosíthatnak majd. Az idén a madarak világa és a természetvédelem témakörében készítettek prezentációt a csapatok.

A többfordulós országos versenyt szervező tanárok: Babik Béla – koordinátor, Fehér Ádám, Kerekesné Puholla Mária, Opre Csabáné és Világosi László elégedettek voltak a csapatok munkáival, eredményeikkel, az egész napos és az éves küzdelemmel.

– Eseményünk egyedi, mert a diákokat és felkészítő tanáraikat egész évben folyamatos kutatómunkára és ismeretszerzésre sarkalljuk. A mai világban elengedhetetlen, hogy a tanulók megfelelően alkalmazzák megszerzett tudásukat az életben. Pedagógusaink fogják a kezüket, s bevezetik őket ebbe a komplex világba, hogy később a tanulmányaik során biztos tudást kapjanak – emelte ki Babik Béla koordinátor. Biztosak vagyunk benne, hogy a versenyző gyermekek tudásuk gyarapodása mellett maradandó élményekkel térhetnek haza a döntő után- mondták el a szervező pedagógusok a versennyel kapcsolatban.

– A diákok az egész éves munkát és felkészülést csapatjátéknak, tehetséggondozásnak élik meg és észre sem veszik, hogy mennyi ismeretre tesznek szert – fejezte be gondolatát az iskola igazgatónője.

Pótor Melinda
– PR cikk –

Címkék: ,hirdetés