Kondigyűjtéssel futottak neki a felkészülésnek

Varga Lászlót figyeli a régi-új csapattag, Munkácsy Máté (jobbra) és az új kapus, Oláh Zoltán
Varga Lászlót figyeli a régi-új csapattag, Munkácsy Máté (jobbra) és az új kapus, Oláh Zoltán - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Nyíregyházi KC: két kapus ment, kettő pedig érkezett a tavalyi ezüstérmes csapathoz.

Elkezdték. Hétfőn a Bem-iskola csarnokában egy megbeszéléssel, majd egy kis sportolással kezdte meg a felkészülést a férfi kézilabda NB I. Keleti-csoportjában szereplő Nyíregyházi KC. A tavalyi ezüstérmes alakulat a nyaralás lezárásával egy hosszú szakasznak vágott neki.

Vegyes felkészülés

– Az igazi munka kedden kezdődött, a nyolchetes felkészülés elején a kondicionális tréningen lesz a hangsúly, ehhez remek feltételeket biztosít a Brekk Fitness, illetve a stadion, valamint a Sóstói erdő – kezdte lapunk tájékoztatását Varga Zsolt, a Nyíregyházi KC szakmai igazgatója.

– Természetesen fokozatosan növeljük majd a terhelést, és a labdák sem maradnak a hálóban, hiszen vegyes felkészülést terveztünk, azaz az erőgyűjtéssel párhuzamosan már jönnek majd a labdás gyakorlások is. Elképzeléseink szerint napi két trénig lesz, ami változhat, hiszen a bujtosi csarnok a felújítás miatt kiesik.

– Tíz edzőmérkőzést terveztünk, az első augusztus ötödikén lesz a Mezőkövesd ellen. Játszunk majd itthon, megyünk Balmazújvárosba, Szatmárnémetibe, és az Arab Emirátusok válogatottját is fogadjuk. Úgy vélem, ennyi találkozó elegendő lesz a felkészülésre – így Varga Zsolt.

A felkészülés elején, az erőgyűjtés időszakában különösen jól jön majd a csapat egyik segítőjének, a Biotechnek a támogatása. A keretben lesz változás, hiszen két kapus ment, kettő jött, és tervekben van még egy irányító-átlövő és a beállós leigazolása. A felnőttek mellett több fiatal, így a felnőttek között már bemutatkozott Illés Tamás, Mihályi Béla és Szedlacsek József is a nagyokkal fog készülni.

Grandjean a kapusedző

Bécsi János továbbra is tagja a szakmai stábnak, új viszont Grandjean Gábor, akik a kapusokat fogja trenírozni. Nemcsak a felnőtteteket, hanem az akadémisták cerberusait is.

Távozók: Balda Ákos (Balmazújváros), Kőrizs István (Nyírbátor), Boczák Kornél (Tiszavasvári), Marian Kleis (német negyedik liga).
Érkezők: Oláh Zoltán, (kapus, Balmazújváros), Goran Andjelic (kapus, monetengrói), Munkácsy Máté (szélső, Vác)

 
hirdetés