Kondipark a Móriczban

Akt.:
Dr. Szabó Tünde államtitkár gratulált Illés Zoltán intézményvezetőnek
Dr. Szabó Tünde államtitkár gratulált Illés Zoltán intézményvezetőnek - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Ragyogó kezdeményezés valósult meg a szomorkás időben. Több mint egymillió forintos beruházást adtak át pénteken a Móricz-iskolában.

A zuhogó eső sem tántorította el az átadási ünnepség szervezőit, és megtartották a ceremóniát a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskolában, ahol kondipark várja a sportolni vágyó diákokat.

– A testnevelő tanárokat bevonva mértük fel az igényeket, és igyekeztünk minél több praktikus eszközzel felszereltetni a sportudvaron lévő kondiparkot, ami hasonlít a városban már több helyen kialakított mozgásterekhez. Mivel iskolánkban egyébként is komoly hagyományai vannak a sportnak, a testnevelésnek, nagyon pozitív a fogadtatása a kezdeményezésünknek – mondta érdeklődésünkre Illés Zoltán intézményvezető.

Fejlesztési folyamat

– A Nebuló Alapítvánnyal karöltve, a báli bevételt kiegészítve, a szülők segítségével több mint egymillió forintból jött létre a kondipark. Mindez egy fejlesztési folyamat része: a tornaterem rugalmas sportpadlót kapott, az atlétika és a röplabda is támogatásban részesült. Nemrég rendeztük meg a 24. nemzetközi Móricz leány röplabdatornát tizenkét csapattal, ami ezúttal is nagy sikert aratott a résztvevők körében. A városi sportgálán iskolánk a kategóriájában az előkelő második helyért járó elismerésben részesült, emellett sok régi tanítványunk kapott díjat.

Az ünnepélyes átadáson részt vett dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is.

KM
hirdetés