Kongresszusra utaznak a szabolcsi ifjú vöröskeresztesek

A 2016. évi vöröskeresztes ifjúsági versenyek megnyitója
A 2016. évi vöröskeresztes ifjúsági versenyek megnyitója - © Fotó: Katona Dávid
Nyíregyháza, Záhony – Október 8-án, szombaton a fővárosi Szent László Gimnáziumban rendezik meg a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt VI. Kongresszusát.

Az esemény a plenáris megnyitóval veszi kezdetét, majd a küldöttek elfogadják a kongresszus ügyrendjét és megválasztják a Mandátumvizsgáló és Szavazási Bizottságot. Ezután Pintér Petra, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt (MIVK) elnöke tart beszámolót az elmúlt két esztendőben végzett munkáról. A továbbiakban a küldöttek megválasztják a régióvezetőket, az alelnököket és az elnököt, akik a délutáni plenáris ülésen mutatkoznak be és vázolják a következő időszakra vonatkozó terveiket. A megválasztott első számú vezető külön napirendként mutatja be a 2016-18-as terminusra szóló elnöki koncepcióját. A kongresszuson a résztvevők megemlékeznek a MIVK megalakulásának 95. évfordulójáról is.

Megyénket hatfős delegáció képviseli a kongresszuson, melynek tagja a régióelnökségre jelölt Tancsik Róbert, a karitatív szervezet megyei ifjúsági tagozatának jelenlegi elnöke, a záhonyi bázis-középiskolai szervezet korábbi ifjúsági vezetője. Ugyancsak meghívást kaptak a rendezvényre a megyei bázisiskolai és -óvodai szervezetek pedagógus elnökei is.

– Katona Dávid –
hirdetés