Könnyebben kaphatunk ausztrál vízumot

Budapest – Hétfőtől könnyebben lehet ausztrál vízumhoz jutni Magyarországon – 2007. január 15-től a magyar állampolgárok elektronikus úton is kérvényezhetik az ausztrál vízumot, ha turizmus vagy látogatás céljából három hónapnál rövidebb időre kívánnak beutazni Ausztráliába.

Az úgynevezett “e676” Ausztrália interneten elérhető, elektronikus turistavízum-szolgáltatási rendszere, amellyel a hét bármely napján 24 órán keresztül, a világ bármely pontján ausztrál vízum szerezhető be, percek alatt. A szolgáltatáshoz az ausztrál Bevándorlási és Multikulturális Ügyek Minisztériumának (DIMA) honlapján keresztül lehet hozzáférni az alábbi a www.immi.gov.au/e_visa/visitors.htm címen.

2007. július 1-től lehetővé válik az is, hogy magyar állampolgárok elektronikus úton ingyen szerezhessenek ausztrál turistavízumot, vagy rövidtávú (legfeljebb 3 hónapra szóló) üzleti célú vízumot. A magyar turisták az “e676” rendszert arra is használhatják, hogy 6-12 hónapos tartózkodásra jogosító ausztrál vízumot szerezzenek be az interneten keresztül – olvasható a Külügyminisztérium közleményében.
hirdetés