Könnyezni kezdett egy Lenin-szobor Oroszországban

Könnyezni kezdett egy Lenin-szobor Oroszországban
Viborg – A Finn-öböl partján fekvő Viborg főterén álló Lenin-emlékmű szemeiből potyogni kezdtek a könnyek – jelentette az orosz 47news internetes hírportál.

A jelenségre a szomszédos Szvetogorszk közigazgatási elnöke figyelt fel. Elmondása szerint az orosz forradalom atyjának állított szobor szeméből kicsorduló könnypatakokat nem lehet természeti okokra fogni, mivel napok óta nem volt eső. Sőt, a vezér fején rendszeresen tanyázó sirályok sem okozhatták a jelenséget.

A hangzatos kijelentéseiről és rendelkezéseiről országosan híres Szergej Davidov úgy véli, hogy Lenin pityergése alighanem jelentős változások közeledtére utal. Erre más, hasonló jelek is vallanak, amelyekről Oroszország más vidékeiről is érkeznek hírek.

A minap például az orosz Duma egyik képviselője jelentette be, hogy II. Miklós cárnak a krími központi ügyészség szomszédságában nemrég felállított mellszobra fakadt könnyekre az egyik reggelen. Tévéinterjújában Natalja Poklonszkaja – szintén könnyekig meghatva – elmondta, hogy az utolsó orosz uralkodó emlékművéhez azóta ifjú anyukák hordják a beteg kicsinyeiket gyógyulásért fohászkodva.

– Palkó István –

Címkék: , , ,hirdetés