Helyi közélet

2011.07.13. 16:18

Guiness-rekord lehet a flakonból épített kamion

<span style="font-size: medium">Nagycserkesz - A nagycserkeszi fiatalok be szeretnék bizonyítani, hogy egy kis településen is születhet nagy teljesítmény.

Nagycserkesz - A nagycserkeszi fiatalok be szeretnék bizonyítani, hogy egy kis településen is születhet nagy teljesítmény.Guiness-rekordkísérletre készül a Nagycserkeszi Ifjúsági Egyesület (NAGY-IM Egyesület) a helyi futballpályán július 23-án és 24-én: a világ leghosszabb és legnagyobb kamionját szeretnék elkészíteni közel 100 önkéntes részvételével, 30 ezer műanyag flakon felhasználásával 24 órán keresztül folyamatos építéssel. A fiatalok ezzel a különleges kamionnal szeretnék felhívni a figyelmet a dinnyekereskedelem nehézségeire, és így mintegy segélykiáltást intéznnek a világ felé. Céljuk továbbá felhívni a figyelmet a környezettudatosság fontosságára, s be szeretnék bizonyítani azt is, hogy egy alig kétezres lélekszámú községben is születhet nagy teljesítmény. Ugyanakkor kikapcsolódást is szeretnének nyújtani a helyi lakosoknak, akik együtt dolgozhatnak egy „ügyért".

– Amikor márciusban megkezdtük a környezettudatossági akciónkat, a műanyag palackok begyűjtését, csupán ötezer palackra számítottunk – elevenítette fel az előzményeket Bruszel Dóra, a NAGY-IM Egyesület alapító tagja, a rekordkísérlet egyik főszervezője. – Aztán ahogy kéthetente gyűjtöttük össze a műanyag flakonokat a nagycserkeszi háztartásokból, meglepődve láttuk, hogy egyre több flakon érkezik, s mostanra 30 ezer flakon gyűlt össze. Ez adta végül az ötletet, hogy megpróbálkozzunk a rekordkísérlettel. A műanyag palackokat ragasztani és kötögetni fogjuk. Az elképzelések szerint 2 méter magas és 30 méter hosszú lesz a kamion. A terveink szerint éjjel is dolgozunk majd. Éppen ezért a futballpályán sátrakat is állítunk fel, hogy akik elfáradnak, le tudjanak pihenni.

A rekordkísérlet július 23-án, szombaton 13 órakor kezdődik, és július 24-én, várhatóan a kora délutáni órákban ér véget.

Július 24-én több program is vár a kilátogatókra. A megnyitó gondolatok 9 órakor hangzanak el, majd Torzsa Tamás evangélikus lelkész mond áldást. A délelőtt során szó lesz a hulladékkezelési technikákról, s filmet is láthatnak az érdeklődők. Szoboszlai Andrea előadása a környezetvédelem fontosságáról 13 órakor lesz, 13.30 órakor pedig fellép a Nagycserkeszi Asszonykórus. A nap további részében lesz zene, tánc, bűvészbemutató, tombolasorsolás, koncert, retro blokk, zenés mulatság.

Folyamatosan lesz teke műanyagflakonokkal, flakon-váltófutás, gombfoci kupakokkal, flakonlövészet vízipisztollyal, csocsó, italkóstoló verseny, zsákban futás, kötélhúzás.

M. Magyar László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában