Könyvekkel készülnek Kárpátaljára a kollégisták

Korábbi szürtei adományozás
Korábbi szürtei adományozás
Záhony – A napokban újabb kárpátaljai településekre utaznak a záhonyi Dr. Béres József Kollégium diákjai, hogy az általuk összegyűjtött kiadványokkal segítsék a magyar tannyelvű iskolákat.

A diákotthon 19 éve indította el könyves misszióját, melynek keretében eddig 48 alkalommal mintegy 80 erdélyi, felvidéki és kárpátaljai tanodába jutott a határvárosi adományokból. Korábban 31 alkalommal Kárpátaljára, 12 esetben a Felvidékre, 5 ízben pedig Erdélybe vittek tankönyveket, szépirodalmi köteteket, folyóiratokat, multimédiás ismerethordozókat. Ezúttal Eszeny, majd Szürte magyar tanítási nyelvű középiskoláját szándékozik felkeresni a záhonyi küldöttség. Eszenybe már 2010-ben, Szürtére pedig 2008-ban és 2014-ben is vittek adományokat a határvárosi diákotthon képviselői.

A mostani adományozás létrejöttét mások mellett a Dft-Hungária Kiadó, a regikonyvek.hu és az antikvarium.hu internetes kereskedések, továbbá a Magyar Lapkiadók Egyesülete, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt, a kisvárdai Bacsó Futár Kft. és a Dr. Béres József Kollégiumért Alapítvány segíti. A záhonyi kollégium mások mellett a karitatív tevékenységével érdemelte ki hét éve a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája kitüntető címet.

– Szabó Alexandra, Kovács Richárd –
hirdetés