Könyvtári programok kicsiknek és nagyoknak

Nyíregyháza – A hétvégén csütörtöktől szombatig egymást váltják a Móricz Zsigmond Városi és Megyei Könyvtárban a klubok és egyesületek, s a programjaikkal remélhetően a civil kultúrakedvelők érdeklődését is felkeltik.

Február 25-én 16.30-tól a központi könyvtár kamaratermében a Bessenyei Társaság tarja legújabb összejövetelét, témául ezúttal a Nemesi és Polgári Füzeteket választották.

Másnap, vagyis február 26-án, pénteken 16 órától a Móricz Zsigmond Olvasókör rendezi sorait, Kurucz Gyulára, a közelmúltban elhunyt nyíregyházi íróra emlékeznek, a néhai alkotó regényeinek és novelláinak a tükrében. A Nyíregyházi Cimborák Klubja február 27-én, szombatra időzítette összejövetelét. Ők sem mulasztották el, hogy apropót adjanak a találkozónak, ugyanis Ignácz Lászlóné és Tóthné Szamolya Ágnes vezetésével 10 órától Csodapatika címmel Lázár Ervin meséiről és történeteiről cserélnek majd eszmét.

Ám hogy a kisebbekről se feledkezzünk el, a Csiriptanya játéktár a hónap utolsó foglalkozásaival várja a könyvtárba a legkisebbeket és szüleiket. Február 25-én 15 órától vegyes technikával farsangi trombitát lehet készíteniük papírból, s két napra rá, vagyis 27-én szombaton délelőtt 9.30-tól színes papírbohóc készítésével tehetik próbára a kézügyességüket az érdeklődők.

KM
hirdetés