Sport

2013.08.20. 14:29

Ettől többre lesz szükség

Nyírbátor - A Nyírbátor elrontotta a bajnoki nyitányt: otthon szenvedett vereséget.

Nyírbátor - A Nyírbátor elrontotta a bajnoki nyitányt: otthon szenvedett vereséget.

Egy jól eltalált lövés döntötte dugába a nyírbátori reményeket a bajnoki nyitányon. Az NB III-as futballcsapat hazai pályán bukott el a Cigánddal szemben, amit túlzás lenne tragédiának nevezni – mindazonáltal kellemetlen fejlemény.

Ez benne van a játékban

– A nyáron tíz új ember érkezett, jelentősen átalakult a keret, egyik pillanatról a másikra nem lesz csapat – elmélkedett Márton István, a szabolcsi színeket a harmadik vonalban immár egyedüliként képviselő Bátor edzője. – Az egy pontot megszerzése így is benne volt a meccsben, egy védelmi kihagyás következménye a vereség, azt kell mondjam, ez benne van a játékban. Ami a futball könnyebben tanulható része, a védekezés megszervezése, úgy érzem, nem is jelentett problémát, ugyanakkor a támadójáték csiszolásra szorul. A különböző helyről és eltérő állapotban hozzánk került labdarúgóknak meg kell szokniuk egymást, ez a bonyolultabb feladat.

Nem hibázhatnak

Éppen emiatt kénszerül arra a Nyírbátor, hogy adódó, a jelek szerint egyelőre kevés lehetőséget kíméletlenül kihasználja.

– Az első mérkőzés megmutatta, hogy nem álltunk teljesen össze, most lenne szükség egy görcsoldó gólra, győzelemre. A helyzeteinket értékesíteni kell, mert ne legyen igazam, de aligha lesz öt-hat nagy ziccerünk: amikor az ellenfél kapuja elé kerülünk, nem engedhetjük meg, hogy sorozatban hibás döntéseket hozzunk.

Ami a folytatást illeti, nos szombaton ahhoz a REAC-hoz utazik a Bátor, amely a rajtot csúnyán elszúrta. A fővárosiak 6–1-re kikaptak a Létavértestől... A meleg viszont nem jelenthet akadályt, a soros összecsapást ugyanis villanyfényben (kezdés. 19 óra), rendezik.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!