vakáció

2019.07.07. 11:30

Játékötletek a nyári vakációhoz

Nem árt készülni néhány játék- és program­ötlettel a kicsik és nagyok számára egyaránt.

Fotó: pixabay

Talán az egész nyaralás alatt ez a legnagyobb kihívás: hogyan foglald le akár órákra is a gyereket, amíg az autóban vagy a repülőn kell nyugodtan ülni az érkezésig?

Digitális füzet

A spinner nevű játék manapság az egyik legnépszerűbb kütyü a gyerekek körében. Bárhol vannak, jó unaloműző ez a kis pörgettyű, ami mellesleg a kézügyességet is jócskán fejleszti. Akár már LED-es, bluetoothos spinnert is szerezhetünk, így a kedvenc zeneszámokat is lehet menet közben hallgatni.

A digitális jegyzetfüzet lényegében hasonlít a kisebb korosztályhoz tartozó gyerekek egyik kedvencére, a mágneses rajztáblára, de a digitális jegyzetfüzet egy olyan LCD-rajzoló- és írótábla, ami sokkal kisebb helyen elfér, és felnőttek számára is ideális, ha a gyereknek épp nincs rá szüksége. Olyan játékokat lehet rajta játszani, mint az amőba, az akasztófa vagy a szórajzoló (ki kell találni a lerajzolt szót).

A már ismert szójátékok mellett – mint a barkóba vagy szólánc – csak a kreativitás szab határt, hogy mivel kötitek le egymás figyelmét az autóban. Lehet például versenyezni, hogy ki tud előbb egy szót kirakni az autók rendszámának betűiből, vagy hogy ki adja össze hamarabb a számait.

Strandon

Ha szerencsések vagytok, és az egész nyaralást a strandon tudjátok tölteni, akkor is jobb, ha felkészülsz a gyerekek szórakoztatására, hátha megunják az egész napos fürdést és szaladgálást.

A kisebb gyerekek teljesen odavannak az olyan játszósátrakért, ahova elbújhatnak, és ahol nem zavarják őket a felnőttek játék közben, és akár kúszhatnak-mászhatnak is benne. A már jól bevált strandsátor helyett csomagold be a gyerekekét, így még a tűző naptól is megvédheted őket!

A vízibomba rendkívül szórakoztató elfoglaltság a gyerekek számára, főleg a meleg napokon. Álljatok körbe, és az alaposan megtöltött vízibombákat kezdjétek egymásnak dobálni, amíg valakinél ki nem durran. Akinél kipukkan, pórul jár, hiszen csurom víz lesz, de ez jól fog esni a nagy forróságban.

A klasszikusok

A tollaslabda és strandtenisz kortalan, így nem csak a gyerekeknek nyújtanak szórakozási lehetőséget a parton és a vízben. Ha pedig több ütőt visztek magatokkal, akár családi meccseket is játszhattok. Az olyan klasszikus játék pedig, mint a buborékfújó, egy gyerek játéktárából sem hiányozhat!

ÉKN


A rossz idő sem probléma

Színezők, papír és ceruza a legtöbb háztartásban megtalálható. A gyerekek általában imádják a színezőket, főleg, ha minél szélesebb színskálával dolgozhatnak.

Egy mágikus filctollkészlettel pedig varázslatos rajzok készíthetők. Jobb, ha mindig akad ezekből a táskában, hogy az étteremben legyen, amivel leköti magát a gyerek.

Lányok különösen tudják élvezni, ha például papírbabákat készíthetnek, amikkel később magukban is tudnak játszani. Ha színes lapokat és ollót is visztek, akkor egy régi klasszikus is a segítségetekre lesz, mégpedig az origami. A neten találtok hozzá rengeteg leírást

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában