szon-sportoldal

2010.07.06. 15:20

FOCI VB - Gazdasági és társadalmi siker Dél-Afrikának a vébé az államfő szerint

<p>Sikeresnek nevezte anyagi és társadalmi szempontból a világbajnokságot a dél-afrikai elnök kedden. Jacob Zuma azt mondta: az ország infrastruktúrájának javulásában és a társadalmi előnyökben bőven megtérültek azok a milliárdok, amelyeket az ország elköltött a világbajnokság megrendezésére.</p>

"Biztosan állíthatom, hogy nyereségünk van a befektetésből, mert a 33 milliárd randból fejlesztettük a közlekedést, a telekommunikációt, és stadionok épültek, amelyek 66 ezer új munkahelyet teremtettek. 1,3 milliárd rand ment el a biztonsági intézkedésekre, és ezek részeként 44 ezer férfi és nő került a rendőrség állományába" - mondta a dél-afrikai elnök egy fokvárosi befektetési konferencián.

Zuma a gazdasági hasznon túl nagy nyereségnek nevezte azt a nemzeti egységet, amit a vébé hozott létre.

"A világbajnokság teremtette társadalmi előnyök felmérhetetlenek. Soha nem látott egység, hazafiság és szolidaritás született Dél-Afrikában a sport világesemény révén. Mindez azzal kecsegtet, hogy eljöhet ennek a fiatal nemzetnek az életében a megbékélés és a barátság korszaka, amire építeni lehet a jövőt" - közölte a dél-afrikai elnök.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!