Konzultálók

Kovács Zoltán kormányszóvivő (b) és Ignácz József, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának igazgatója a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció visszaküldött kérdőívei mellett, a hivatalban a kormányszóvivő sajtótájékoztatója után, 2015. július 27-én.
Kovács Zoltán kormányszóvivő (b) és Ignácz József, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának igazgatója a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció visszaküldött kérdőívei mellett, a hivatalban a kormányszóvivő sajtótájékoztatója után, 2015. július 27-én. - © MTI Fotó: Máthé Zoltán
No, ezt is megkonzultáltuk. Egyesek szerint jól és érthetően, mások szerint rosszul és manipulatívan megfogalmazott kérdésekre válaszolva elmondhattuk, mit gondolunk az illegális bevándorlásról. Bednárik Mónika jegyzete.

Hogy milyenek voltak a kérdések, azon vitatkozzanak mások, ám elgondolkodtató két adat: a több mint egymillió válaszadó 72,7 százaléka egyetértett azzal, hogy az ide engedély nélkül belépők veszélyeztetik a munkahelyüket, a megélhetésüket. Az a migráns, aki magyarul nem ért és nem beszél, papírokkal nem rendelkezik, ugyan melyik munkahelyen és melyik munkát happolhatja el tőlünk?

A kormányszóvivő szerint a legbeszédesebb adat, hogy a válaszadók 92,9 százaléka a bevándorlás helyett a magyar családok, a születendő gyermekek támogatása mellett foglalt állást. Ergo, a menekültek ellátására szánt pénzt adjuk hazánk fiainak és lányainak… Rájuk is férne! Főleg az alapján, hogy a minimálbérre 2013-ban kivetett adó alapján Magyarország 33 százalékkal toronymagasan az első lett az OECD rangsorában. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet azzal a megjegyzéssel tette ki a Facebookra a listát, hogy a kormányoknak adópolitikájukkal segíteniük kellene a munkavállalókat és a munkáltatókat is. Erről mikor beszélünk?

Bednárik Mónika

 
hirdetés