Koordinációs irodát adtak át a polgárőröknek Nyíregyházán

Akt.:
Nyíregyháza polgárőr egyesületeinek koordinációs irodája
Nyíregyháza polgárőr egyesületeinek koordinációs irodája
Nyíregyháza – A megyeszékhely önkormányzata bocsátotta rendelkezésre azt a helyiséget, mely kedd délelőtt óta hivatalosan is otthont ad a Nyíregyházi Polgárőr Egyesületek Koordinációs Irodájának. Az ünnepélyes szalagátvágást megtisztelte jelenlétével az Országos Polgárőr Egyesület elnöke, Túrós András nyugalmazott rendőr altábornagy is.

– A megváltozott törvényi környezet indokolta a koordinációs iroda létrejöttét, ugyanis megyénként ezentúl kizárólag egy területi polgárőr szövetség működhet – fogalmazott Túrós András, aki szerint az irodában komoly szervező- és irányítómunkát végezhetnek majd az itt szolgálatot végző polgárőrök.

A nyugalmazott rendőr altábornagy arról is beszélt, hogy magas az országban dolgozó polgárőrök átlagéletkora, ezen a jövőben mindenképpen változtatni kell.

– Jelenleg hazánkban 56 ezer regisztrált polgárőr van, ezek nagy rész nyugdíjas korú. A közelmúltban 650 ifjú kolléga csatlakozott a rendszerhez, de ez még mindig kevés, a cél a kétezer új belépő elérése az év végére – fogalmazott a Városmajor utca 2. szám alatt található, a Nyírségi Civilház épületében működő iroda átadásán Túrós András.

– Ismét léptünk egyet előre. Azon fáradozik évek óta az önkormányzat, hogy a nyíregyháziak szubjektív biztonságérzete tovább erősödjön. Több polgárőr irodát adtunk át az elmúlt években, mint például a Huszár-telepen, a Jósavárosban vagy éppen az Érkertben – tette hozzá dr. Kovács Ferenc, aki kiemelte az elmúlt négy esztendőben átadott 100 térfigyelő kamera hasznosságát is. Nyíregyháza polgármestere szintén érintette a polgárőrök korfájának problematikáját.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország június 22-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés