szon-sportoldal

2016.10.21. 12:32

Kék Cápák - Növekszik a nehézségi fok, érkezik a Honvéd

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Blue Sharks szombaton délután a korábbi sokszoros magyar bajnokot fogadja.

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Blue Sharks szombaton délután a korábbi sokszoros magyar bajnokot fogadja.

Mint a hetvenes-nyolcvanas évekből, a Budapesti Honvéd nevét a tabella tetején kell keresni. Csakhogy annyi a különbség, hogy nem a férfi élvonalban, hanem a másodosztály Keleti csoportjában. A lényeg azonban az, hogy a fővárosiak ragyogóan kezdték a bajnokságot, megnyerték mind a négy meccsüket, és az NB I B Keleti csoport két hibátlan csapatának egyikeként (a másik a Hódmezővásárhely) látogatnak szombaton (kezdés 16.30-kor) a két-két sikerrel és vereséggel álló Nyíregyháza Blue Sharks otthonába, a Continental Arénába.

– Jól indult a Honvéd, és ez a tény nyilván önbizalmat ad az ellenfélnek a folytatásra – mondta Siska János, a Kék Cápák vezetőedzője. – Az is igaz, hogy jó szerkezetű, fiatal csapatról van szó, amelyiknek minden posztra van két bevethető játékosa. Legutóbb is kiderült, hogy bátran nyúlhatunk a tizenhat éves kosarasainkhoz is, igaz, ezúttal az egrinél is nehezebb mérkőzésre számíthatunk. Azt azért nem jelenteném ki egyértelműen, hogy a Honvéd lenne az esélyesebb, mert mégis csak itthon játszunk, de a győzelemhez olyan szinten kell teljesítenünk, ahogy a második fordulóban, Debrecenben tettük.

A legutóbbi meccsen már bevetett Varga Márton immár teljes értékű harcosnak számít, és bokasérülése után Fazekas Csaba játékára is bevethető, még ha nem is negyven percen át. Keul Tamás nem áll rendelkezésre, Gáspár Balázs sérülés miatt nem játszhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!