Koppant az áll, fájó pontvesztés

Kézilabda
Kézilabda
A nyíregyháziak sokáig vezettek, majd Szűcs sérülése, és Bursac piros lapja csapásként érte őket.


Lassú víz partot mos. A NYKSK-Nyír-Komplett NB I B-s férfi kézilabdacsapata az első félidőben az örökbecsű közmondásnak tett eleget: megfontolt játékkal fokozatosan „szakította le” a tabellán előrébb tanyázó Balassagyarmartot. A hazaiak a szünetig sikeresen jegelték a bajnokság legeredményesebb bombázóját, Savont, akinek hétméteresét Gadnai Attila hárította, és egyébként sem boldogult a védők szorításában. A kubai átlövőnél fel is ment a pumpa, folyamatosan perlekedett, miközben a góllövőlistán ugyancsak előkelő helyen jegyzett Tarnavölgyi jóval hatékonyabban célzott. Akárcsak Bursac és Szűcs Balázs, így bár szívósan küzdöttek a vendégek, szépen hízott a különbség.
Mindjárt a szünet után Szűcs Balázs álla koppant (talán néhány szálka is ment bele…) a padlón : az NYKSK frontemberét hosszan ápolták a kispadon, csak a hajrában tudott visszatérni – kötéssel az arcán. Talán a jól teljesítő társ, netán a látogatók kőkemény, flúgos futamot játéka zavarta meg a nyírségieket, mindenesetre tény: folyamatosan olvadt az előny, mígnem a 44. percben fordított a Balassagyarmat. A hajrában újabb csapás érte a Bartha-legénységet: a bírók – némiképp vitatható ítélettel – piros lappal, kizárással büntették Bursacot. Bár a cseresorból előrukkoló Erdős Zoltán, illetve Kovács Attila, no meg a sokadszor villanó Tarnavölgyi rendre rést talált az egyre szigorúbb védőfalon, a házigazda már futni kényszerült az eredmény után. Vasas György negyven másodperccel a befejezés előtt egyenlített, majd a feljavult Savon (összesen nyolc találatig jutott…) vezérelte Nógrád megyeiek a győzelemért támadhattak: az elemi erejű lövésekkel jelentkező Gubó Alex utolsó kísérletét azonban Oross Attila „kikapta”, ezáltal egy pontot megmentve a Nyíregyházának.

NB I B., férfi
NYKSK-Nyír-Komplett–Balassagyarmat 35–35 (17–13)
Bujtosi csarnok, 200 néző, v.: Szécsi M., Szőke I.
NYKSK-Nyír-Komplett: Gadnai – Horváth Sz. 1, Tarnavölgyi 8, Braun, Bursac 9/3, Szűcs B 4, Vasas Gy. 3. Csere: Oross A (kapus), Kanurics 1, Erdős Z. 4, Kovács A. 4, Dancs M. 1. Edző: Bartha Dénes. Kiállítások: 8, illetve 8 perc. Hétméteresek: 4/3, illetve 2/1.
hirdetés