Korábban is feljelentették – Évekkel óta börtönben ülhetne a nyíregyházi molesztáló tanár

Akt.:
Korábban is feljelentették – Évekkel óta börtönben ülhetne a nyíregyházi molesztáló tanár
© Fotó: borsonline.hu
Nyíregyháza – Noha a nyíregyházi molesztáló pedagógus tavaly óta rács mögött van, már évekkel korábban is feljelentették molesztálás miatt – derült ki az Index cikkéből. – A férfi ellen már 2012-ben is indult nyomozás, ám azt megszüntették – így a tanár még évekig jelen lehetett a fiatal lányok közelében a kollégiumban.

– Valóban tett 2012. áprilisában bejelentést egy sértett az elítélt nevelő ellen, azonban akkor négy hónapnyi nyomozás után a rendőrség az eljárást megszüntette – mondta az Indexnek Dr. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

De miért szűnt meg a nyomozás? Kiderült, azért, mert a sértett törvényes képviselője nem nyújtott be magánindítványt. Bizonyos bűncselekményeknél, így a szexuális bűncselekményeknél is nem elég, ha besétál az ember a rendőrségre, és elmondja, mi történt, a nyomozás folytatásához a bűncselekményt követő 30 napban a sértettnek magánindítványt kell tennie, amiben kéri az eljárás lefolytatását és az elkövető felelősségre vonását.

A nyíregyházi Széchenyi István közgazdasági és informatikai szakközépiskolához tartozó kollégium nevelőtanárát azután csukták le, hogy egy diáklány öngyilkossággal fenyegetőzött a molesztálások miatt. A Nyíregyházi Törvényszék szóvivője, dr. Toma Attila azt nyilatkozta, hogy a férfi az kollégiumi szabályzatot megszegve rendszeresen bejárt abba az épületrészbe, ahol a diáklányok laktak. Ilyenkor benézett a mosdóba, zuhanyzóba, kopogtatás nélkül, különböző ürüggyel benyitott a diáklányok szobájába.

Forrás: index.hu


3 év letöltendőt kapott a nyíregyházi tanár, aki a diákokat molesztálta

Nyíregyháza – A férfi 2010 óta több, a kollégiumban lakó diáklányt szexuálisan molesztált, akik nem merték nyíltan visszautasítani a közeledését.

Szexuális zaklatás a nyíregyházi iskolában – “Átment rajtunk az úthenger”

Nyíregyháza – Teljes a döbbenet, nem értjük, ma még ép ésszel fel sem tudjuk fogni mindazt, ami történt – érzékeltette a hangulatot a nyíregyházi középiskola egyik névtelenséget kérő tanára, amikor azt szerettük volna kideríteni, miként élik meg, hogy egy kollégájuk ellen nyomozást indítottak, mert a gyanú szerint zaklatta két diákját. Kiderült: a tantestület is csak most értesült a történtekről.

Videó: Iskolai szexuális zaklatás Nyíregyházán: a diáklány öngyilkossággal fenyegetőzött, előzetesben a tanár

Nyíregyháza – Szexuális kényszerítés gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség egy nyíregyházi középiskola 60 éves kollégiumi nevelőtanára ellen – hangzott el az RTL Klub szerda esti híradójában.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés