Korábban már másokat is megvádolt a nyíregyházi vállalkozó

Akt.:
Lakatos Miklós
Lakatos Miklós - © Forrás: N1TV
Miskolc, Nyíregyháza – Botrányvideó – nyíregyházi vállalkozóként ezzel a szalagcímmel került a figyelem középpontjába Lakatos Miklós, aki azt nyilatkozta: aktívan részt vett abban a lejáratókampányban, mely Miskolc jelenlegi polgármesterének ellenfelét próbálta nemtelen eszközökkel esélytelenné tenni. Beszélt továbbá feketekasszából kapott pénzekről, szolgálatokért cserébe ígért megbízásokról…

– Egyelőre annyi a tény, hogy egy vállalkozó kiállt a nagy nyilvánosság elé, és súlyos bűncselekmény elkövetésével vádolt meg közszereplőt – kommentálta lapunknak az esetet dr. Fazekas Sándor ügyvéd.

A vállalkozót, aki nagy nyilvánosság előtt súlyos bűncselekmény elkövetésével vádolt meg közszereplőt illetve közszereplőket, az érintettek beperelték.

– Azt, hogy van-e valóságtartalma az állításoknak, az ezt követő bizonyítási eljárás során derítik ki – kommentálta lapunknak az országos visszhangot kiváltó eseményt dr. Fazekas Sándor ügyvéd.

Büntetőeljárás feljelentésre indul, amit a hatóság is megtehet, ha tudomást szerez bűncselekmény elkövetéséről, illetve annak gyanújáról. Ilyenkor általában ismeretlen tettes ellen indul eljárás, és ha bebizonyosodik, hogy a terhelő állításoknak ténybeli alapjuk van, akkor a konkrét elkövetőt meggyanúsítják. Annak is van jogi következménye, ha az derül ki, hogy alaptalan dolgokat állított a vállalkozó. Ebben az esetben hamis vád miatt vonható felelősségre.

Állítás és következményei

A konkrét esetben vizsgálni kell a vállalkozó felelősségét is, hiszen az is bűncselekmény, amit magára nézve elmondott, és tartja fenn állítását a saját szerepét illetően.

– A nyilvánosság előtt elmondottakról tudomást szerzett a nyomozó hatóság is, és véleményem szerint az eljárást hivatalból meg kell indítania – fogalmazta meg álláspontját dr. Fazekas Sándor.

A vállalkozó korábban más politikai közszereplőkről is nyilatkozott hasonlókat

  • 2003-ban azt nyilatkozta, hogy szavazókat szállított Demecserben, segítve az MSZP–SZDSZ jelöltjét;
  • 2006-ban arról beszélt, hogy kopogtatócédulákat gyűjtött Nyíregyháza polgármesterének és az MSZP megyei elnökének;
  • 2010-ben elmondása szerint a Fidesz polgármester-jelöltjének egyik kampányrendezvényét ő fizette, abban bízva, hogy később öt évre munkát kap.

KM-NYZS

További részletek a kelet.hu-n.


Kriza Ákos rágalmazásért jelentette fel a „botrányvideós” vállalkozót


Miskolc – Miskolc polgármestere újra kijelentette, soha sem volt semmilyen kapcsolatban Lakatos Miklóssal.

„Az önkormányzatnak nem volt, nincs és nem is lesz polgármesterségem idején semmiféle feketekasszája, feketebőröndje”

Miskolc – Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc 2014-ben újjáválasztott polgármestere rágalmazásért feljelentette Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozót, aki a múlt héten az N1 TV egyik videójában azt állította: a Fidesz 2014-es miskolci önkormányzati kampányában dolgozott másokkal együtt és “feketekasszából” fizettek nekik ezért.


„Addig minden csak állítás, amíg nincsenek bizonyítékok”

Miskolc, Nyíregyháza – Nyilvánosságra került az N1TV videója a neten széles körben, amelyen Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozó azt állítja, a Fidesz 2014-es miskolci önkormányzati kampányában „feketekasszából” fizetve dolgozott.


Lakatos Miklós: „Nincs mitől félnem, bizonyítékaim vannak…”

Miskolc, Nyíregyháza – A „botrányvideóban” szereplő nyíregyházi vállalkozó szerint az igazság győzni fog.


 

Pásztor Albert a „botrányvideóról”: „Szemét dolog a politika…”

Miskolc – Pásztor Albert, Miskolc korábbi rendőrkapitánya a 2014-es önkormányzati választásokon a baloldali ellenzék polgármesterjelöltje volt.


 

A “legnagyobb magyar feljelentő” is beszállt a “botrányvideó” ügyébe

Miskolc, Budapest – Tényi István szerint a rendőrségnek meg kell vizsgálni az állítások igazságtartalmát és büntetni a hamis tanúzást.


 

Kriza Ákos rágalomnak nevezte a “botrányvideó” állításait

Miskolc – Bírósághoz fordul az alaptalan vádaskodások miatt Miskolc polgármestere.


 

Botrányvideó a miskolci önkormányzati választások kapcsán

Miskolc – Nyilvánosságra került az N1TV videója a neten széles körben, amelyen Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozó részletesen beszámol róla, hogyan vett részt a Fidesz miskolci önkormányzati kampányában.


 
hirdetés