Kórháztörténeti pillanat – Lezárult a beruházás a Jósában

Zárórendezvény a kórházban
Zárórendezvény a kórházban - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Gyógyító munka mellett, bravúros teljesítményt mutatva valósult meg a tömbkórház projekt.

– Az ember sokszor nem veszi észre, hogy egy történelmi pillanat részese. Ez most egy ilyen – kórháztörténeti – pillanat – mondta el többek között dr. Adorján Gusztáv főigazgató főorvos azon a projektzáró ünnepségen, amelyet kedden tartottak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak Jósa András Oktatókórházában.

Az eseményen a város vezetőin és a beruházásban részt vevőkön kívül dr. Ónodi-Szűcs Zoltán, egészségügyekért felelős államtitkár is jelen volt. A program részeként az új onkológiai szárnyban kiállították azt a „hARCosok – A remény arcai” című fotósorozatot is, amelynek a képein 18 betegnek az arcokra mosolyt varázsoló, játékos átváltozásán keresztül mutatták be, hogy van remény a rák elleni küzdelemben.

Az ország egyik legkorszerűbb onkológiai, gyermekgyógyászati, szív- és érrendszeri, valamint belgyógyászati osztályain kezdődhetett el a gyógyítómunka a közelmúltban, köszönhetően annak a 16,1 milliárdos összegnek, amelyből 27 ezer négyzetméteren, mintegy 1600 orvosi műszer beüzemelésével tették az egész megye egészségügyi ellátásét komfortosabbá és hatékonyabbá.

– A szakmai egészségpolitikai szempontokkal teljesen összhangban álló, megújuló, fenntartható, s racionálisan működtethető intézmény jött létre – mondta el dr. Adorján Gusztáv főigazgató főorvos az ünnepség házigazdájaként, aki kiegészítésül azt is felsorolta, mi mindenben mutatkozik meg az ugrásszerű fejlődés: optimalizált betegutak, komfortosabb betegelhelyezés, a humán erőforrás működésének koncentrált biztosítása, hatékony betegellátás és költséghatékony működés, komplex sugárterápiás rendszer, csúcstechnológiájú diagnosztikai és gyógyító géppark, mentőbeállók és helikopterek fogadására is alkalmas „heliport”.

– Nem is lehet jobb pillanata egy év lezárásnak, mint amikor egy ilyen hatalmas beruházást tudunk átadni – mondat el ünnepi beszédében dr. Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár, akinek szavai után Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a város megkülönböztetett figyelemmel tekintett nagyprojektjére, s ennek megfelelően is segítette a beruházást.


Ónodi-Szűcs Zoltán: hat év alatt 520 milliárdos fejlesztés az egészségügyben

Nyíregyháza – Az elmúlt hat évben európai uniós és nemzeti forrásból 520 milliárd forintos egészségügyi fejlesztés valósult meg a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében – mondta az egészségügyért felelős államtitkár kedden Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórház tömbkórházi beruházási projektjének zárórendezvényén. tovább »

hirdetés