KORMÁNYPROGRAM – Mesterházy: Ez a "nemzeti szemfényvesztés programja"

A “nemzeti szemfényvesztés programjának” nevezte a benyújtott kormányprogramot az MSZP vezérszónoka.

Mesterházy Attila szerint a vitairatból a célok megvalósitásának ütemezése és a teljesítés forrása is hiányzik. Az MSZP frakcióvezetője hozzátette: a választók nem csináltak forradalmat, és rendszerváltás helyett mindössze kormányváltásra szavaztak.

Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt programja frázisgyűjtemény, a vágyak összefoglalója – mondta kedden az Országgyűlésben Mesterházy Attila. Az MSZP frakcióvezetője szerint a program számos célja jó, ám hiányzik belőle, hogy azokat miként, mikorra és miből valósitja meg az új kormány. A szocialista vezérszónok példaként a két héten belül helyreálló közbiztonságot, a 10 év alatt létrehozandó 1 millió új munkahelyet, és az azonnali radikális adócsökkentés igéretét említette.

A Fidesz-KDNP idén tavasszal mindössze 17 ezerrel kapott több szavazatot, mint 2006-ban az MSZP és az SZDSZ – emlékeztetett Mesterházy Attila. Az MSZP frakcióvezetője hozzátette: áprilisban nem volt forradalom, mindössze annyi történt, hogy az emberek egy része elment szavazni és leváltotta az éppen regnáló kormányt. Ez az elmúlt 20 évben már háromszor megtörtént – tette hozzá a politikus. Mesterházy szerint tehát nem rendszerváltásra, hanem kormányzásra kapott felhatalmazást a Fidesz-KDNP.

Mesterházy Attila fenntartásokkal fogadta a Fidesz által benyújtott nemzeti együttműködés programját. Az MSZP frakcióvezetője szerint ez sem az első Orbán-kormány idején, sem az elmúlt 8 évben nem volt fontos a most kormányra készülő pártnak. A szocialista politikus emlékeztetett rá, hogy a Fidesz az elmúlt egy évben még a nemzeti minimumról sem volt hajlandó megegyezni a kormányzó MSZP-vel.

– Független Hírügynökség –
hirdetés