Kormány: a gyermekvállalás ösztönzésével kell megoldani a demográfiai gondokat

Budapest – A kormány szerint nem migránsok betelepítésével, hanem a gyermekvállalás ösztönzésével kell Európa és Magyarország demográfiai gondjait megoldani.

A kabinet vasárnap, a gyermeknap alkalmából a kormany.hu portálon közzétett nyilatkozatában hangsúlyozza, számára első a gyermek, mert egész Magyarország jövője azon múlik, hogy lesznek-e magyar gyermekek és hogyan fognak saját hazájukról gondolkodni.

“A gyermekeket tartjuk szem előtt akkor is, amikor minden eszközzel igyekszünk megvédeni Magyarországot az illegális bevándorlástól és a kényszerbetelepítéstől, mert szeretnénk, ha a gyermekek magyar országnak ismernék meg Magyarországot” – olvasható a nyilatkozatban.

Kiemelik: a gyermekeket tartják szem előtt, amikor az adórendszerről, az otthonteremtés támogatásáról és a köznevelés átalakításáról döntöttek. “A polgári kormány minden segítséget megad, hogy több pénz jusson a gyermekekre és a lehető legtöbb terhet levegye a családok válláról” – fejtették ki, hozzátéve, 2017 az adócsökkentés és otthonteremtés éve, amelynek legnagyobb nyertesei is a gyermekes családok lesznek.

A kabinet hangsúlyozza, hogy a gyermekeket tartotta szem előtt, amikor bevezette a családi adórendszert. A jövőre várható változások között említik, hogy a kétgyermekes családok adókedvezménye tovább nő és már havi 30 ezer forintra emelkedik.

Kitérnek arra is, hogy az otthonteremtési programmal több tízezer gyermekes család juthat új otthonhoz. Kiemelik továbbá, hogy jövőre a rendszerváltás óta legnagyobb összeget, 74 milliárdot biztosítanak a gyermekek óvodai, iskolai étkeztetésére.

– MTI –

Címkék: ,hirdetés