Kormányzati aktafutam – a biciklisták mindenkinél gyorsabbak voltak

A bicikli teljes győzelmével zárult az első kormányzati “aktafutam”. A versenyt a Magyar Kerékpárosklub és a Levegő Munkacsoport rendezte meg az autó, a bicikli és a gyalogos közlekedési forma között.

Mint kiderült, valamennyi útvonalon a biciklista bizonyult a leggyorsabbnak. A 2,5 kilométeres szakaszon még csak 3 perccel előzte meg az autóst, a leghosszabb, 5,8 kilométeres útvonalon viszont már 15 perccel hamarabb ért célba – mondta el a Független Hírügynökségnek László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke. A versenyzőknek egyébként alá is kellett íratni egy papírt, amellyel igazolták, hogy jártak az adott intézményben.

A civilek kiszámolták: amennyiben a minisztériumok között a futárszolgálat nem kocsival szállítaná a sürgős leveleket, havonta 100 ezer forintot lehetne megspórolni csak a benzinköltségen, és havi 10 ezer gramm szén-dioxiddal kevesebb kerülne a levegőbe. A Magyar Kerékpárosklub és a Levegő Munkacsoport egy nyilatkozatot szeretett volna aláíratni a kerékpárbarát hivatalok és a kerékpáros ügyintézés támogatásáról a kormányzat képviselőivel, de az eseményen senki nem jelent meg a meghívottak közül.

– Független Hírügynökség –
hirdetés