Környezetbarát autók a kormányhivatal flottában

Akt.:
Dr. Ugron Gáspár és Román István a megyeháza előtti ünnepélyes slusszkulcsátadó-ünnepségen
Dr. Ugron Gáspár és Román István a megyeháza előtti ünnepélyes slusszkulcsátadó-ünnepségen - © Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza – Két elektromos Volkswagen-autóval bővült a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal gépkocsiparkja, amelyet szerda délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a megyeháza bejáratánál.


– A technológia nagyon komoly változásokon megy keresztül, és ezt mi követni akarjuk. Összesen 116 gépjárműből áll a megyei kormányhivatal flottája, ami ma két elektromos autóval lett gazdagabb – mondta Román István kormánymegbízott, mielőtt tett volna egy próbautat a város központjában. A másik kocsi kormányánál pedig Rozinka Zsolt Illés, a környezetvédelmi és természetvédelmi főosztály főosztályvezetője ült, mivel azt a járművet ők használják. Román István slusszkulccsal a kezében jegyezte meg a slusszpoént: – Ezzel az autóval már az új utat tapossuk! Balesetmentes közlekedést kívánok mindenkinek, aki használja majd a kocsit, ezzel konkrétan Nyíregyházán belül a hivatali postajáratot működtetjük.

Az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. az elektromos gépjárműtöltő infrastruktúra kialakításában kiemelkedő szerepet tölt be, valamint közreműködik az elektromos kormányzati flotta kiépítésében is.

– Társaságunk célként tűzte ki, hogy minél jobb feltételekkel szembesüljenek az elektromos autókkal közlekedők. Ezért több mint 300 elektromos töltőállomás telepítését kezdtük meg a megyei jogú városokban, az idegenforgalmi desztinációkban, a kormányhivataloknál, az országos főutak mentén, illetve Budapesten – említette dr. Ugron Gáspár ügyvezető igazgató. Hozzátette: – A Jedlik Ányos cselekvési tervben az szerepel, hogy 2030-ra az állami tulajdonú járműflotta 30 százalékának elektromos meghajtásúnak kell lennie. Vállaltuk, hogy országos szinten évente 100 elektromos autót szerzünk be, és helyezünk ki kormányzati háttérintézményeknek.

Ladányi Tóth Lajos
hirdetés