Környezetvédelmi akció a Kopaszka hegyen

Környezetvédelmi akció a Kopaszka hegyen
Tizenhét zsák szemetet gyűjtöttek össze a Kopaszka hegyi Majális Parkban a Provident Pénzügyi Zrt. önkéntesei a vállalat országos környezetvédelmi programja keretében megrendezett hulladékgyűjtés során.

A vállalt környezetvédelmi akciói egész évben rendszeresen, több helyszínen követik egymást vidéken és a fővárosban, a Kopaszka hegy megtisztítására a tavaly novemberi akció után már második alkalommal került sor.

Az akciót a Provident Pénzügyi Zrt. sátoraljaújhelyi irodájának önkéntesei hirdették meg. A megmozdulásban mintegy 15 fő vett részt a vállalat munkatársai és képviselői közül, akikhez csatlakoztak családtagjaik is. Az akció illeszkedik a vállalat országos Társadalmi Felelősségvállalás programjába, mely 2005 során országszerte 179 helyszínen támogatta a helyi közösségeket.

A parktisztítás kapcsán Szabó Péter regionális operációs vezető elmondta: „A Sátoraljaújhelyen most megvalósult akció több szempontból is sikeres volt: szebb, egészségesebb környzetet teremtünk magunk körül, de legalább ilyen fontosnak tartjuk az akció szemléletformáló erejét. Aktív szerepet vállalunk a helyi közösségek életében, hiszen munkatársaink, képviselőink és ügyfeleink itt élik mindennapjaikat. Környezetvédelmi programunk egyik fő célja a környezettudatos szemlélet alkalmazása és elterjesztése.”
A régióban nem ez az első Providentes környezetvédelmi akció – 2005 őszén Egerben mintegy 12.000 használt elemet gyűjtöttek össze szintén Providentes önkéntesek, mely Eger és vonzáskörzete egész éves használt elem gyűjtésének mintegy 20 százalékát tette ki.

A Provident Pénzügyi Zrt. kiemelt figyelmet szentel a környezetvédelemnek. A társaság környezetvédelmi programja 2003-ban indult. A program részeként a társaság méri és korlátozza az irodák papír-felhasználását, a vállalati járművek széndioxid-kibocsátását, illetve az energia- és vízfogyasztást. A társaság ösztönzi munkatársait és képviselőit a környezetbarát szemlélet alkalmazására; a Provident Pénzügyi Zrt.-nél működő környezetvédelmi munkacsoport mellett 82 önkéntes aktivista és lelkes munkatársak segítik a környezetvédelmi program megvalósítását.
hirdetés