Környezetvédelmi ankét volt a főügyészségen

Nyíregyháza – A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség Közjogi Szakága április 28-án környezetvédelmi ankétot tartott a környezetvédelemmel foglalkozó egyesületek és alapítványok képviselői számára a közelmúltban.


Az elsőt még 1998 januárjában szervezték meg, a mostani már az ötödik a sorban. Az ankét célja egyrészt az volt, hogy ismertesse az ügyészség környezetvédelmi tevékenységének legutóbbi tapasztalatait, másrészt, hogy az ügyészség és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil szervezetek kapcsolata még hatékonyabbá váljon a környezet- és természetvédelem területén. Dr. Sipos László megyei főügyész-helyettes kiemelte: a környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek és az ügyészség együttműködése, a megfelelő információs csatornák kiépítése eddig is nagy lépést jelentett a hatékony környezet- és természetvédelem elősegítése érdekében.

Ezután az ügyészség környezetvédelemmel kapcsolatos szerteágazó tevékenységét mutatták be. Dr. Juszkó Mónika főügyészségi ügyész, környezetvédelmi szakjogász a környezet- és természetvédelemmel kapcsolatos ügyészi intézkedésre irányuló kérelmekről, lakossági bejelentésekről, valamint az azokkal kapcsolatosan tett intézkedésekről és azok eredményeiről szólt. Említést tett az állatvédelemmel összefüggésben jelentkező problémákról, s felhívta a figyelmet az információáramlás fontosságára. Az ankét rendkívül hasznos konzultációval zárult – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László sajtószóvivő.

KM
hirdetés