Koronglövészet vadászkörben

Koronglövészet vadászkörben
© Fotó: Katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Pénteken elsőként rendezte meg hagyományteremtő szándékkal a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az állomány sportvadászai és sportlövői részére a korongvadász versenyt Nyíregyháza- Oroson, ahol tizenöten ragadtak fegyvert.

A Munkás Vadásztársaság lőterén Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte az állomány tagjait, valamint elismerését fejezte ki, hogy a tűzoltósport ezzel a versenyszámmal is bővült a megyében.

Nemcsak hivatásos, hanem önkormányzati tűzoltók is érkeztek a pénteki versenyre, összesen tizenöten jelentkeztek a felhívásra. A koron lövészetben minimum 12-es kaliberű sörétes fegyvert és maximum 28 gramm tömegű valamint 2 mm-nél nagyobb söréttel töltött lőszert használhattak az indulók.

Összesen nyolc lőállásból kellett a legtöbb korongot eltalálniuk a versenyzőknek.

A végeredmény:

Kiss József tű. törzsőrmester- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Gerebenics Károly tű. alezredes- Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség
Toldi János tű. őrmester- Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Őrs

A trófea mellett az Agancs Vadászáruház és Halcapone horgászbolt ajándékaiért is folyt a küzdelem.

A verseny szervezői – Miski Ákos tű. százados és Tisza István tű. alezredes – az eredményhirdetést követően ígéretet tettek arra, hogy jövőre hasonlóan színvonalas versenyt szerveznek a megyében.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés