Körözött járművek a magyar-ukrán határon

Körözött járművek a magyar-ukrán határon
© Fotó: police.hu
Beregsurány, Záhony – A záhonyi és a beregsurányi rendőrök lefoglalták a körözött motorkerékpárokat és személygépkocsikat.

A záhonyi közúti határátkelőhelyen gépkocsival jelentkezett kilépésre egy 27 éves ukrán-román állampolgár 2018. július 28-án 11 órakor. A rendőrök az ellenőrzés alatt a gépkocsi rakterében két motorkerékpárt találtak, amelyek eredetét a külföldi férfi nem tudta hitelt érdemlően igazolni. Az intézkedés alatt a rendőrök megállapították, hogy az MV Agusta és Yamaha típusú motorkerékpárokat az olasz hatóságok a Schengeni Információs Rendszerben körözik. Röviddel ezután egy személygépkocsival közlekedő 56 éves ukrán állampolgár jelentkezett kilépésre 13 óra 42 perckor. A rendőrök az ellenőrzés alatt megállapították, hogy a külföldi sofőr által vezetett Fiat típusú járművet az olasz hatóságok a Schengeni Információs Rendszerben körözik. A rendőrök a járművezetőket a Záhonyi Rendőrkapitányságra előállították, a körözött járműveket lefoglalták.

A beregsurányi közúti határátkelőhelyen egy 42 éves lengyel állampolgár jelentkezett kilépésre 2018. július 28-án 15 óra 55 perckor. A rendőrök megállapították, hogy az általa vezetett olasz hatósági jelzéssel ellátott Renault Clio típusú járművet az olasz hatóságok a Schengeni Információs Rendszerben körözik. A rendőrök a külföldi férfit a Vásárosnaményi Rendőrkapitányságra előállították, a körzött járművet lefoglalták.

A rendőrség az eljárás során felvette a kapcsolatot a járművek körözését kibocsátó hatóságokkal.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés