Körözöttek fekete hete

Körül fogták a házat a kommandósok - illusztráció
Körül fogták a házat a kommandósok - illusztráció
Nem volt szerencsésnek mondható az elmúlt hét jó néhány körözött személynek. Közülük a Nyírbátori Határőr Igazgatóság munkatársai kilenc magyar és két ukrán állampolgárt elfogtak.

Egy a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság által testi sértés bűncselekmény elkövetése miatt körözött ukrán állampolgárt a tiszabecsi útlevélkezelők akkor fogtak el, amikor be akart utazni országunkba.

A nyírbátori rendőrök által keresett a diákotthonból eltűnt négy nebulót vásárosnamény belterületén kapta el a helyi rendőrök és a barabási határőrök közös járőre.

Nem vonult be kiszabott szabadságvesztésének letöltésére az a két magyar állampolgár, akit a nyírbátori határvadászok és rendőrök közös járőre a nyírségi kisváros vasútállomásánál igazoltatott, majd előállított a rendőrkapitányságra.

Beregsuránynál akarta elhagyni az országot az a honfitársunk, akit a soproni rendőrök lopás miatt kerestek. Az útlevélkezelők azonban kiszúrták az illetőt. Ukrajna helyett a rendőrségi fogdában kötött ki.

A püspökladányi rendőrök jármű önkényes elvétele miatt adtak ki elfogatóparancsot az ellen a hazánkfia ellen, akit a bátorligeti határőrök Encsencs belterületén igazoltattak és vontak ki a forgalomból.

A záhonyi útlevélkezelők belépésre jelentkezéskor fogták el azt az ukrán állampolgárt, akit a budapesti határőr nyomozók embercsempészés miatt köröztek.

A Nyírbátori Határőr Igazgatóság Bevetési Alosztálya – közismert nevén a határőr kommandó Mátészalkán fogott el egy magyar nehézfiút a Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Főosztály Különleges Ügyek Osztály Célellenőrzési Alosztályának felkérésére.

A több szerv által is – pl. zsarolás, adócsalás miatt, illetve azért, mert kiszabott szabadságvesztés letöltésére többször sem vonult be – körözött 185 cm magas, jó 140 kg súlyú bűnöző egy mátészalkai kerítéssel körbekerített leláncolt kapujú házban rejtőzködött. A kommandósok szakszerűen körbevették az épületet felkészülve az erőszakos behatolásra, illetve az ellenállásra is. Határozott fellépésüknek köszönhetően az illető felemelt kézzel, fegyvertelenül, megszeppenve, ellenállás nélkül jött ki a házból. A határvadászok a körözött személyt elvezették, és átadták a rendőröknek.

– Tanyik József –
hirdetés