Sport

2016.03.10. 10:21

Magas akadályok felett

Fábiánháza - A díjugrató Técsy Attila remek eredményeket ért el az utóbbi hetekben, Fábiánházán a kettes fogatok hajtottak.

Fábiánháza - A díjugrató Técsy Attila remek eredményeket ért el az utóbbi hetekben, Fábiánházán a kettes fogatok hajtottak.

Két rangos versenyen szerepelt az utóbbi hetekben Técsy Attila, a Nyíregyházi FSE díjugratója – az időszaknak megfelelően fedett pályán. Előbb az ausztriai Ebreichsdorfban rendezett viadalon vett részt két lóval is: a 130 centiméteres akadályokból épített pályán Chacco nyergében a második helyezést szerezte meg, míg a 120 centis pályán Jason Stathammel az első helyen végzett.

A következő erőpróba a budapesti országos minősítőverseny volt, amelyet a Nemzeti Lovardában rendeztek. Itt Técsy Attila két egymást követőe napon is az élen az A/2-es kategóriában (130 cm), Chacco nyergében megnyerte az első és a második napi küzdelmeket is. A harmadik napiért sincs miért szégyenkeznie, hiszen A/1-ben (125 cm) Jason Statham nyergében a második helyen zárt. Ezek az eredmények szép reményekre jogosítják fel a nyíregyházi lovast a szabadtéri folytatást illetően.

A fogathajtóknál is véget ér lassan a fedett pályás idény, az utolsó versenyek egyike a fábiánházi megmérettetés volt. A népes mezőnyben remek színvonalon hajtottak a résztvevők, akik közül a kettes fogatok A-B-C kategóriás versenyét ifjabb Fekete György (Nyírbátori LE) nyerte, megelőzve Vass Szabolcsot (Ópályiak BK) és Galambos Nándort (Lovas Barátok Köre). Ebben a kategóriában a húsz indulóból tizenheten teljesítették sikeres a pályát.

A póni kettes fogatok versenyében ketten indultak, a Nyírbátori LSHE versenyzői közül ifj. Farkas Zsolt végzett az élen, megelőzve Katona Gyöngyit.​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!