Korszerűbbé válnak a kormányhivatali épületek

Korszerűbbé válnak a kormányhivatali épületek
Nyíregyháza – Méltó körülmények között intézhetik ügyeiket az ügyfelek.

Omladozó vakolat, korhadt fa ablakkeretek képei idézték fel a sajtótájékoztatón, milyen volt pár hónappal ezelőtt az Árok utcai épület, mely egykor a Köjálnak, majd ÁNTSZ-nek, most pedig a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályának ad otthont. Aztán a kép változott, a fotókon egy teljesen felújított épület lett látható, melynek hivatalos átadását pénteken tartották a megyeszékhelyen.

Az egészségügy fejlesztése kiemelten fontos terület.” Dr. Szabó Tünde

– Ezzel az ünnepséggel nem egy, hanem tíz megújult kormányhivatali épületet adunk át – fogalmazott köszöntőjében Román István kormánymegbízott. A megyei kormányhivatal vezetője hangsúlyozta: nagy gondot fordítanak arra, hogy a hivatalhoz tartozó ingatlanokat korszerűsítsék, hiszen ezzel az ott dolgozók munkakörülményei javulnak és az ügyfelek is méltó környezetben intézhetik ügyeiket.

Folytatódnak a fejlesztések

– Több mint 1,7 milliárd forintot nyertünk el 29, a vagyonkezelésünkben lévő épület energetikai korszerűsítésére, s ennek fontos része az a 126 millió forintos beruházás, ami itt az Árok utcán már befejeződött. A program folytatódik, a második ütemben nyolc épület – négy a megyeszékhelyen, egy-egy Záhonyban, Nagyhalászon, Nyírbátorban, Rakamazon – válik korszerűbbé, 600 millió forintot fordíthatunk erre – sorolta a kormánymegbízott. A fejlesztések kiemelkedőek abból a szempontból is, hogy komoly megtakarítások érhetőek el az energetikai beruházásokkal.

– Kívül-belül megújult az ingatlan. A homlokzatot és a tetőt újraszigetelték, kicserélték az ajtókat és ablakokat, a festés és burkolatcsere mellett napelemeket szereltek a tetőre, ezek biztosítják az informatikai rendszer működtetéséhez szükséges energiát – ezt dr. Salzmann Marianna megyei tisztifőorvos, a nép­egészségügyi főosztály vezetője mondta el.

Több mint 1,7 milliárd forintot fordíthatunk energetikai fejlesztésre.” Román István

Az egészségünkért

– Az egészségügy fejlesztése, az egészség megőrzése kiemelten fontos terület – jelentette ki dr. Szabó Tünde. A sportért felelős államtitkár köszönetet mondott azoknak a szakembereknek, akik itt dolgozva sokat tesznek az egészség védelme, a megelőzés, az egészségtudatosság kialakulása érdekében, mert az egészséges emberek adják az alapját az egészséges nemzetnek.

– Büszkék vagyunk rá, hogy egy emblematikus épület újul meg a belvárosban – mondta Jászai Menyhért. Nyíregyháza alpolgármestere hozzátette azt is: a város az elmúlt 4–5 évben 900 millió forintot fordított egészségüggyel kapcsolatos korszerűsítésekre, s mintegy 400 millió forintból tovább folytatódik a fejlesztések sorozata.

– KM-BM –
hirdetés