Kortárs-segítők az idősek védelmében

Kortárs-segítők az idősek védelmében
Kortárs-segítők az idősek védelmében - © Fotó: police.hu
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság időseket célzó bűnmegelőzési programsorozata.

„Idős bűnmegelőzési kortárs-segítők” címmel indított programsorozatot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. A Bűnmegelőzési Osztálya által szervezett kampányt 2013. december 12-én nyitották meg Nyíregyházán.

A főkapitányságon tartott eseményre a város nyugdíjas egyesületeinek vezetőit és a nagyobb egyházak helyi képviselőit hívták meg, akik a rendőrségen hallott információkat hitelesen, a tervek szerint minél több embernek fogják továbbadni.

Az idős embereket veszélyeztetettségük miatt a rendőrségi bűnmegelőzési programok kiemelt célcsoportként kezelik. A főkapitányságon most a szépkorúak sérelmére leggyakrabban elkövetett bűncselekményekről adtak tájékoztatást, és azt is és elmondták, hogyan lehet azokat megelőzni. A Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének képviselője az elsősegélynyújtás alapvető lépéseit mutatta be a hallgatóság aktív részvételével.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság ide kapcsolódó bűnmegelőzési kisfilmjét is levetítették.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés