Körülölelik majd a bazilikát

Ma gyermekek jókedvétől lesz hangos a nemzeti kegyhely
Ma gyermekek jókedvétől lesz hangos a nemzeti kegyhely
Máriapócs – A gyermekek pontokat gyűjthetnek, amiket a végén beválthatnak.

Ezen a hétvégén sem marad búcsúk nélkül Máriapócs. Ma a gyermekek búcsúját rendezik meg 8 órától a nemzeti kegyhelyen, vasárnap pedig az anyák és a nők búcsújára várják az érdeklődőket.

Ének a kegyképnél

A gyermekek mai búcsújának jelmondata: „Legyetek irgalmasok, amint a ti Atyátok is irgalmas.” A programokat a kisvárdai Szent György Görög Katolikus Óvoda és Általános Iskola szervezte, s a résztvevőkre különböző feladatok várnak az irgalmasság témájával kapcsolatosan.
Négy különböző útvonalon teljesíthetik a csapatok az 5 állomás feladatait.

A csoportok az érkezéskor „beköszönnek”, vagyis a kegy­kép előtt egy énekkel köszöntik a nemzeti kegyhelyet.

A bazilika előtti téren egyéni ügyességi játékok, „automaták” is lesznek. A gyermekek itt is pontokat gyűjthetnek, amiket a végén beválthatnak a kijelölt helyen. Az óvodások számára három helyen lesz csoportfoglalkozás. A programot színesíti a kisvárdai Szent György Görög Katolikus Általános Iskola Csicseri drámacsoportja, a fiatalok a belső tábori oltár mellett felállított színpadon 9 órától fél óránként mutatják be műsorukat, míg a pedagógusok bábjátékot mutatnak be. A szent liturgiát körmenet követi a templom körül, majd a fiatalok a szeretetük jeléül körülölelik a bazilikát. Ezután táncház vár a gyermekekre a templom előtti téren.

KM

Címkék: ,hirdetés