Körültekintően a tűzijátékokkal!

Körültekintően a tűzijátékokkal!
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza – A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folyamatosan ellenőriznek az év utolsó napjaiban.

Pirotechnikai termék kizárólag működési engedéllyel rendelkező üzletből vagy forgalmazó raktárkészletből vásárolható meg. A legális forgalmazási helyeken szakképzett pirotechnikus dolgozik, aki felvilágosítást is ad a termékek biztonságos használatáról. Az illegális árusoktól vásárolt termékek minősége nem ellenőrzött, a magyar nyelvű használati útmutató általában hiányzik, a működtetésük rendkívül balesetveszélyes.

Petárdát birtokolni és felhasználni az év minden napján, így Szilveszter éjjel is TILOS! A rendőrség a petárdát birtoklók és használókkal szemben szabálysértési eljárást kezdeményez, amelynek keretében akár 150.000 forintig terjedő pénzbírságot is kiszabhat.

A pirotechnikai termékek forgalmazását, árusítását a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya és a helyi rendőrkapitányságok munkatársai visszatérően ellenőrzik. A határrendészeti kirendeltségek munkatársai a közúti határátkelőhelyeket igénybe vevőkkel szemben végzett ellenőrzéseiket kiterjesztik a pirotechnikai termékek birtoklására is.

Pirotechnikai termékeket csak az előírásoknak megfelelően, fokozott óvatossággal használjanak és vigyázzanak, hogy szórakozásuk ne veszélyeztesse sem a saját, sem pedig mások testi épségét!

Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának közleménye a pirotechnikai termékek biztonságos használatáról.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés