Kosárlabda – Lendületben a Cápák, a Pécset is kiütötték

Kosárlabda – Lendületben a Cápák, a Pécset is kiütötték
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Hepp Kupában ezüstérmet szerzett Nyíregyháza Blue Sharks a döntő óta először játszott hazai pályán, ennek apropóján felavatták a győri eredményre emlékeztető zászlót a Continental Aréna falán.

A Cápák múlt pénteken szerepeltek mérkőzésen legutóbb, akkor a Bonyhádot lehengerlő kezdéssel (71 pont az első félidőben) verték meg. A nyitás ezúttal nem volt olyan lendületes, a szokatlan felállásban indító Blue Sharksnál néhány pontatlanság becsúszott támadásban és védekezésben is, ami nem okozott túl nagy problémát, de tíz-tizenkét percig nem tudta leszakítani a PVSK-t, noha Bus Iván mellett Czinger Zoltán is ponterős volt.

A második negyedben kétpontos előnyben 11-0-t futottak a nyíregyháziak, örülni azonban nem lehetett, Bazsó Brúnó rosszul ért földet egy palánk alatti szituációban, a bokáját fájlalva le is kellett őt cserélni és nem tért már vissza. Az addigra lendületbe jövő Cápákat szerencsére nem akasztotta meg az ijesztő jelenet, Michael Harmon átvette Bazsó pontjait, később pedig Fazekas Csaba egy percen belül kétszer zsákolt, a második különösen nagyra sikerült.

A pécsiek elszántan jöttek ki a második félidőre, de az agresszív védekezésük csak néhány kellemetlen pillanatot okozott, ugyanis a nyíregyháziak is felvették a kesztyűt és letámadással válaszoltak. A két csapat között egyre inkább kijött a tudásbéli különbség, Fazekason különösen látszott, hogy élvezi a játékot, de a társai is odafigyeltek arra, hogy kiszolgálják a közönséget. Az utolsó percekben már csak az volt a kérdés, a pályán lévő öt fiatalból ki dobja a századik pontot – ez végül a centererényeket csillogtató Mokánszki Máténak sikerült.

A Cápák nem pihenhetnek sokat, szombaton már a Békés vendégeként lépnek pályára.

MK

Kosárlabda: férfi NB I./B, Piros-csoport

Nyíregyháza Blue Sharks-PVSK-Kronosz Kiadó 104-70 (21-16, 32-18, 29-19, 22-17)

Continental Aréna, 350 néző, v.: Rácz, Balogh, Zahorán.

Blue Sharks: Bus 15, Harmon 14/6, Bazsó 7/3, Mokánszki 14, Sitku M. 3/3. Csere: Fazekas 19/3, Czinger 10, Czura 13/6, Oláh 6/6, Vaskó 3/3, Demeter. Vezetőedző: Siska János.
hirdetés