Kóstoltatják is majd Szatmár fekete aranyát

Nagy hírük van a térségben a penyigei biotermesztésű zöldségeknek
Nagy hírük van a térségben a penyigei biotermesztésű zöldségeknek - © Fotó: M. Magyar László
Szabolcs-Szabolcs-Szatmár-Bereg – Nagy sikerrel rendezték meg Nyíregyházán az elmúlt héten a megyei közfoglalkoztatási kiállítást, tizennégy önkormányzatunk azonban szeptember 22-én és 23-án Budapesten az országos kiállításon is bemutatkozhat a Vajdahunyad-várban.

A megyénket képviselő települések között ott lesz Penyige is.

– Természetesen elvisszük azokat a biotermesztésű paprikákat és paradicsomokat, amelyeket Nyíregyházán már megcsodálhattak az érdeklődők. Egyébként több helyen is „hamisítják” ezeket a bioterméseket, vagyis rájuk fogják, hogy penyigei, ezért címkével hitelesítjük a zöldségeket – tájékoztatta lapunkat Juhász Gyula, Penyige polgármestere.

– Mivel a növények nagy területet foglalnak, mi Budapesten plusz területet kapunk. A nyíregyházi kiállításon dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár a standunkon kipróbálta a létránkat, s kérte, vigyük el a fővárosba ezeket a stabil, jó minőségű szerkezeteket, hogy mindenki lássa, lehet ilyeneket is készíteni. Viszünk kóstolót Szatmár „fekete aranyából”, a tartósítószer és cukor nélkül készített szilvalekvárból, valamint a zsíros kenyér mellé adunk kóstolót a már említett két zöldségből is, hogy a látogatók érezzék, mennyivel más az ízük.

KM


Megyénk kiállítói

Kölcse, Penyige, Ilk, Piricse, Zsurk, Tiszaadony, Nyírbogát, Nyírmeggyes, Kállósemjén, Nyírtass, Szamostatárfalva, Tiszadob, Paszab, Geszteréd.
hirdetés