Köszöntötték az időseket is az ünnepek előtt Tunyogmatolcson

Akt.:
Az ünnepség egyik meghitt pillanata
Az ünnepség egyik meghitt pillanata - © Fotó: Kisgyörgy Tibor
Tunyogmatolcs – „Nemsokára megszólal a karácsonyi csengő, amelynek hangja a család, a békesség, és a szeretetet melegét hozza közel hozzánk. Talán mindannyiunk lelkében él még egy gyermekkori karácsony emléke, ahogy áhítattal álltunk a feldíszített fenyő előtt. Jézust vártuk, aki csengőszavával hozta el nekünk a boldogságot, és a békét.” – kezdte a minap köszöntő beszédét Kovácsné Demeter Tünde, a Tunyogmatolcsi Petőfi Sándor Általános Iskola aulájában.

Soltész Bertalan, Tunyogmatolcs polgármestere pedig kiemelte, hogy karácsonykor még fontosabb családunkkal, szeretteinkkel lenni. – A hétköznapok sokszor a monotonná váló munkát jelentik számunkra, csak azt érezzük, hogy dolgozunk, szaladunk azért, hogy eltartsuk a családunkat, felneveljük és becsülettel taníttassuk a gyermekünket, és még az unokáinkat is segítjük. Közben elszaladnak az évek, a dolgos kezek már kevésbé gyorsak, a szaladó fürge lábak már nem bírják a sietséget, de a szív, a lélek fiatal tud maradni, ugyanúgy, sőt még jobban tud szeretni. Az idős emberek lelkében ott van a gondoskodás, a féltés, a segíteni akarás, a másokért való aggódás. – tette hozzá a polgármester. –

A településen dolgozó házi gondozók úgy gondolták, hogy szeretnék kifejezni egy belsőséges, szép karácsonyi ünnepséggel szeretetüket az idősebbek felé. A mindennapok során is gondoskodunk azokról az idős emberekről, akik már egyedül élnek, akiknek elkél a segítség a ház körül. Szerettük volna, ha az önkormányzat intézményeiben volt régi dolgozók is megérezhetnék azt, hogy ők maguk, illetve egykori munkájuk még most is fontos mindannyiunk számára – említették a szervezők a rendezvényen, ahol a községi önkormányzat egy közös ebéddel látta vendégül, s ajándékozta meg idős lakosait. Az ajándékcsomagban: szaloncukor, és a Béres Rt. ajándéka egy-egy üveg Béres cseppet rejtett, amelyet, ebben az évben is ifjú Béres József küldött, aki egykoron Tunyogmatolcson született, és persze akinek ma is fontos az itt élő emberek egészsége.

– Széles Szabolcs –
hirdetés