Koszorúztak az emléktáblánál

Koszorúztak az emléktáblánál
Vasárnap délután a trianoni eseményekre emlékeztek a borok fővárosában, Tokajban.

1920. június negyedike Magyarország történelmének legsúlyosabb tragédiája, a világtörténelem szégyeneinek az egyik legnagyobbika – hangzott el az Országzászló – egykori – Emlékművének Emléktáblájánál, ahol Fidesz alapszervezetek, valamint a Tokaji Polgári Körök tartottak megemlékezést a nyolcvanhat évvel ezelőtti események kapcsán. – A tatárdúlás, a törökvész, a Habsburg-uralom nem tudott olyan kárt tenni népünknek, mint amit Trianon okozott – jegyezte meg Koncz Ferenc, a Fidesz MPSZ 11.sz. választókerületi elnöke.

A legnagyobb büntetés

A magyarságot ért tragédiák sora valahol megmagyarázható, Trianon nem, mai napig nem tudni száz százalékos pontossággal, mi és miért történt ott. Egy biztos, megbüntettek egy olyan népet, amely az összes európai közül az egyik legártatlanabb volt.

Olyan büntetést szabtak ki, amelyet sem előtte, sem utána nem alkalmaztak ilyen mértékben, szétszedték az országot, területeinek nagy részét idegen népek kapták meg. A tokaji megemlékezésen Koncz Ferenc kitűzte a nemzeti színű zászlót a volt emlékmű legmagasabb pontjára, majd a jelenlévők elhelyezték a megemlékezés koszorúit.

– Serfőző László –
hirdetés