Kötelezettségekkel jár az ajándék laptop

Kötelezettségekkel jár az ajándék laptop
Nyíregyháza – A Digitális Nemzet Fejlesztési Program nyíregyházi pályázata révén térítésmentesen juthatnak hozzá 1550 notebookhoz és 480 táblagéphez. Javában tart az átadás-átvétel, arra voltunk kíváncsiak, hogy miért éppen Nyíregyháza lett a modellprogram kedvezményezettje?


– A Digitális Nemzet Fejlesztési Program település-központú kísérleti alprogramjának – figyelembe véve a térségben zajló piaci alapú hírközlési hálózatfejlesztéseket, fejlesztési igényeket és fejlődési lehetőségeket – Nyíregyháza városa és a nyíregyházi járás azért lett a kiválasztottja, mert ott eredményesen tesztelhető a kormányhatározatban azonosított három pillér (digitális közösség és gazdaságfejlesztés, e-közszolgáltatás, digitális kompetenciafejlesztés) mellett a szélessávú internet 100 százalékos lefedettségének biztosítása is – kezdte reagálását Debreczeni Szabolcs, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség projektvezetője.

– Az emagyarorszag.hu/nyiregyhaza oldalon részletesen megtalálhatóak a pályázati feltételek és a támogatási és használati szerződések. Ez utóbbiak a pályázóra nézve kötelezettséget állapítanak meg. Az eszköz helye a notebookokra és tabletekre telepített távmenedzsment szoftveren keresztül meghatározható. Emellett egyedi gravírozással láttuk el az eszközöket, amin feltüntettük a program logóját, és felhívtuk a figyelmet arra, hogy az eszköz forgalomba hozatala bűncselekménynek minősül.
– A notebookokra 3 év, a tabletekre 2 év garanciát biztosított a szállító. Meghibásodás esetén hozzájuk lehet fordulni azon a telefonszámon, amit az átvételkor kaptak.

KM
hirdetés