Kötetbemutatók, előadások, tárlatok

Nagy Zsuka új verseskötetével is megismerkedhetnek az érdeklődők
Nagy Zsuka új verseskötetével is megismerkedhetnek az érdeklődők - © Fotó: KM-archív
Nyíregyháza – A könyvmolyok nagy örömére az ősz beköszöntével a megyei könyvtárban sűrűsödnek a programok.

Szeptember elejétől a már megszokott gyermekfoglalkozások és szakkörök mellett kiállítások, kötetbemutatók, bibliai szabadegyetemi, helyi értékeinket bemutató, valamint tudományos és történelmi előadások kínálnak kikapcsolódási lehetőséget a Móricz Zsigmond könyvtár látogatói számára.

Virányi Ferenc, a Benczúr Gyula Alkotó Kör tagjának festményeiből nyílik kiállítás szeptember 4-én, kedden délután fél ötkor az intézmény kamaratermében. A tárlatot Balogh Géza festő, szobrász, éremművész méltatja, énekel dr. Rácz Sándorné. Nagy Zsuka nemrégiben megjelent, Pigment című kötetével ismerkedhetnek meg a verskedvelők szeptember 6-án, csütörtökön – szintén 16.30-tól a kamarateremben. A szerzővel dr. Babosi László beszélget.

Emlékest

Halálának első évfordulója alkalmából Biró József táncművészre emlékeznek szeptember 7-én, pénteken 17 órától. Az emlékesten Ladányi András bemutatja Jaffás – Biró József koszorúi című táncszociográfiáját, közreműködik a Szabolcs Néptáncegyüttes.

Káli-Horváth Kálmán Meztelen zsoltár című, kötetbemutatóval egybekötött kiállításmegnyitójára szeptember 12-én, szerdán 16.30-ra várják a látogatókat a megyei könyvtár társalgójába. A vendégeket Tomasovszki Anita igazgató köszönti, a könyvet és a tárlatot maga a szerző ismerteti, a rendezvényen fellép Pregitzer Fruzsina, a Móricz Zsigmond Színház művésze.

Mindkét kiállítás szeptember 28-áig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási ideje alatt.

KM
hirdetés