Kovács katáng Ferenc kapta a Napút Hetedhét-díjat

Budapest – Kovács katáng Ferenc író, költő és műfordító kapta a Cédrus Művészeti Alapítvány Napút Hetedhét-díját – közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

A Norvégiában élő alkotót elsősorban az északi irodalom magyarországi megismertetéséért végzett több évtizedes munkájáért díjazta az alapítvány. Kovács katáng Ferenc 1949-ben született Nyíregyházán született, 1982 óta Norvégiában él az Oslói Egyetem Média és Kommunikációs Intézetének médiamérnökeként.

“Kovács katáng Ferenc megengedheti magának azt a luxust, hogy azt fordítson, amihez kedve van. Azt, ami fontos lehet nekünk magyaroknak, hogy megismerjük azt az északi világot, hogy tanuljunk belőle, akár pozitív, akár negatív példaként álljon is előttünk az adott mű” – idézi a közlemény Veres Emese Gyöngyvér újságíró-szerkesztőt, aki a díj átadóján méltatta a szerzőt.

Mint írják, az immáron hetedik alkalommal odaítélt elismerést minden évben egy, a könyves műhelyhez kötődő alkotó kapja műfordítói életművének elismeréseként. Az előző években Báthori Csaba, Galgóczy Árpád, Gállos Orsolya, Szénási Ferenc, Tasnádi Edit és Bognár Antal vehette át a díjat.

– MTI –
hirdetés