Sport

2015.10.05. 14:13

Marso-NYKK: Centerkosárra hárompontos

Nyíregyháza - Erősítik egymást, ha külső és a palánk alatti játékosok is veszélyesek.

Nyíregyháza - Erősítik egymást, ha külső és a palánk alatti játékosok is veszélyesek.

Amióta nem az előző évi helyezések alapján sorsolják a bajnoki menetrendet, egyre többször adatik meg a nyíregyházi élvonalbeli férfi kosárlabda-csapatnak, hogy otthonában kezdheti a sorozatot. Az elmúlt négy évben háromszor is hazai pályán nyitottak a piros-kékek, és miként 2012-ben a Pécs és tavaly a Zalaegerszeg, úgy szombaton a MAFC ellen is győzelemmel (95–91) kezdtek.

– Mielőtt a meccsről beszélnék, szeretném megköszönni mindenkinek, aki tett azért, hogy csapatunk az új helyszínen, a Bem-iskola tornacsarnokában is megfelelő körülmények között tudjon játszani – mondta a mérkőzést követően Sitku Ernő, a Marso-Nyíregyháza szakmai igazgatója. – Megfelelő otthonra találtunk, és bízom benne, hogy sok színvonalas meccset és a mostanihoz hasonló győzelmet láthat majd a közönség, amíg vissza nem térünk a bujtosi csarnokba. A mérkőzésről szólva, ugyan végig vezettünk, de a nagyobb előny birtokában mindig magunkra engedtük az ellenfelet, amely akkor nagyon jól kihasználta a meglévő hibáinkat. Az is kiderült azonban, hogy megvannak azok az embereink, akikre lehet számítani.

A hazai pontok jelentős része (42) a palánk alól érkezett, de egészen kimagasló, hatvan százalékos (9/15) hárompontos mutatóval zárt a csapat. Ezek lesznek majd a fő erősségek?

– A kettő erősíti egymást, hiszen akkor lesznek hárompontos kosaraink, ha erős a palánk alatti játékunk, és azért lehetett hatékonyabb a centerjátékunk, mert jó volt a kinti dobószázalékunk – jelezte Sitku Ernő, hogy összetett a kérdés.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország október 6-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!