Kövér: Gyurcsány “tör, zúz, amerre lát, arra lő”

Budapest – Az október 23-án történtek miatt a Fidesz szerint nem az a kérdés, hogy a rendőrök fellépése törvénysértő volt e, hanem az, hogy kik utasították őket a példátlan fellépésre, és a parancsot kiadók megússzák-e.

Ezt a fideszes Kövér László mondta hétfő délutáni napirend előtti felszólalásában. Szilvási György kancelláriaminiszter válaszában azt mondta sajnálja, hogy az ellenzéki párt továbbra is a randalírozók oldalán áll.

Kövér László (Fidesz) hétfőn a parlamentben napirend előtti felszólalásában elmondta, hogy a rendőri túlkapások miatt, már 423 bejentés érkezett a Fideszhez. Úgy vélte, hogy a könnygáz, a gumilövedékek, a vipera használata, békés állampolgárok brutális összeverése, országgyűlési képviselő mentelmi jogának semmibe vétele mind-mind olyan lépések, amely a rendőri vezetők szakmai és emberi alkalmatlanságát vetik fel. A fő felelős azonban szerinte Gyurcsány Ferenc, aki a hatalmát féltve” tör, zúz, arra lő, amerre lát”.

Válaszában Szilvási György kancelláriaminiszter sajnálatát fejezte ki, hogy a fideszes politikus a “százával randalírozók” oldalára áll. Bejelentette, kedden az emberi jogi, nemeztbiztonsági és rendészeti bizottságok együttes ülésén tételesen cáfolni fogja mindazt, amellyel október 23-a miatt a Fidesz a rendőrséget és a kormányzatot támadja.
hirdetés