Sport

2011.10.25. 15:36

Taktaharkányi sikerek a sportlövő ob-n

Sportlövészet. A rangos viadalnak a napokban Budapest adott otthont.

Sportlövészet. A rangos viadalnak a napokban Budapest adott otthont.

A kétnapos versenysorozatra Ádám András, Beregi Zoltán, Boncsér Attila, Butykai Zoltán, Maczkó János, Maczkó Máté és Bukovszki Róbert utazott el. A puskás számok közül az első nap a nyíltirányzékú versenyeket rendezték. Butykai a fekvő 30 lövéses versenyszámban úgy lett ezüstérmes, hogy azonos köregységet lőtt az első helyezettel. Csapatban a Butykai, Beregi, Ádám trió szintén ezüstérmes, míg a Maczkó M., Boncsér, Bukovszki trió alig lemaradva az élbolytól 5. lett. A 3x10-es számban Boncsér 251 (5.), Beregi 248 (6.) kört lőtt, az országos bajnoki címet ismét Butykai szerezte meg 255-tel, csapatban pedig a Butykai, Boncsér, Beregi hármas ugyancsak megszerezte az az aranyérmet.

Meglepetések

A másnapi standard számokat rögtön meglepetéssel kezdték: Boncsér Attila 290-nel győzött, Beregi 287 (7.), Butykai 287 (8.), az ifjúsági korú Maczkó Máté pedig 285 (14.) kört lőtt. A taktaharlányiaknak csapatban egy ezüst- (Beregi, Butykai, Ádám) és egy bronzérem (Boncsér, Maczkó M., Maczkó J.) jutott. A standard 3x10-es számban azonban lecsúsztak a dobogóról, ugyanis Butykai 4., Beregi 5., Boncsér pedig 6. lett, csapatban azonban ugyanez a hármas megszerezte az ezüstöt.

– Valamikor hét–nyolc éve a zalaegerszegi ob-n nem tudták helyesen felolvasni Taktaharkány nevét – mondta Ullik Béla, a megyei sportlövő szövetség elnöke. – Volt Tarka..., Tata..., meg Harkány is, mostanra azonban a honi sportlövészet a nemzeti versenyszámokban nem tud eredményesebb csapatot felmutatni. Három arany-, négy ezüst- és egy bronzérem, soha rosszabb ne legyen!

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!