Következhet egy brusztolós rangadó

Az időjárási viszonyok miatt felmerült, hogy elmarad az NB I soron következő, 18. fordulója.

Az már korábban eldőlt, hogy a másodosztályú bajnokság mérkőzéseit nem tartják meg, mivel a pályákat alaposan megviselték az időjárási körülmények. Az Magyar Labdarúgó Liga versenybizottsága azonban pénteken délelőtt úgy döntött, hogy a Borsodi Liga összecsapásait nem halasztják el. Viszont ha a kezdési időpont előtt valamilyen okból úgy tűnik, hogy a mérkőzés megrendezése akadályba ütközik, a vonatkozó szabályt kell alkalmazni: az összecsapás játékvezetője a meccs előtti pályabejárás során dönti el, megtartható-e a találkozó.

Lehetne halasztani

A Loki őszi hazai bajnoki meccsei – képekben

Debreceni VSC-Zalaegerszegi TE: DVSC-ZTE 2005.07.30.
Debreceni VSC-MTK: DVSC-MTK 2-2
Debreceni VSC-Bp. Honvéd: DVSC-Honvéd 2005.09.03.
Debreceni VSC-Újpest FC: DVSC-AVE Ásványvíz–Újpest 2-2 2005.09.19.
Debreceni VSC-Diósgyőri VTK: DVSC-DVTK 05_06_2
Debreceni VSC-Vasas: A Vasas is 2–2-t ért el a Loki ellen 2005.10.03.
Debreceni VSC-Pécs: DVSC-Pécs 2005.10.23.
Debreceni VSC-FC Fehérvár: DVSC-AVE Ásványvíz–Fehérvár 2005.10.30.
Debreceni VSC-Sopron: DVSC-Sopron 3-1
Debreceni VSC-Budapest Honvéd: Loki-Honvéd 2005. 12. 03.
A tavaszi meccsek képei:
Debreceni VSC-Kaposvár: DVSC-Kaposvár 2-1 2006.03.04

Várhatóan a sípmester kezében lesz a döntés a vasárnap 14.30-kor, a Hidegkuti-stadionban kezdődő MTK–DVSC-AVE Ásványvíz találkozón is, hiszen a fővárost sem kerülte a hétközi havazás és esőzés (Tv: RTL Klub, élő). – Nem a mi feladatunk eldönteni, hogy maradjon-e el a forduló, az viszont szinte biztos, hogy a rangadón futball helyett csak dagonyázás lesz – osztotta meg a véleményét velünk Supka Attila, a DVSC szakvezetője. – Miután a FIFA hozzájárult ahhoz, hogy a magyar bajnokság küzdelmei tovább tartsanak, mint a többi ország küzdelemsorozata, így bőven lenne idő a bepótolni azokat a fordulókat, amelyeket a pályák alkalmatlansága miatt illene elhalasztani. Az ilyen sáros talajon lejátszott mérkőzések sokszor irreálisak, a pálya állaga sokszor nagyban befolyásolja a meccsek végeredményét.

A küzdelem dominálhat

Sáros pálya ide, vagy oda, a Lokinak a célok elérése érdekében az MTK otthonában is a lehető legjobb eredményt kell elérnie.

– A csapatnak nem kell a külső körülményekkel foglalkozni, egy a feladat: felül kell múlnunk a fővárosi riválisunkat! – adta ki az ukázt a debreceni tréner. – A legutóbbi, Kaposvár elleni találkozón már hozzáállásban és játékban sem volt gond, remélem, vasárnap a javuló tendenciát folytatni tudjuk; viszont a hazai mérkőzésünkhöz képest mindenképpen előre kell lépnünk a helyzetkihasználásban.

Zárt kapuk mögött
Az MTK és a Magyar Labdarúgó Liga igyekezete ellenére az Országos Rendőr-Főkapitányság úgy határozott, hogy az kék-fehérek kiemelt kockázatú találkozóit – mint például a Loki elleni derbit – zárt kapuk mögött, azaz a nézők kizárásával kell lejátszani.

Az ősszel a két csapat az idény egyik legszínvonalasabb mérkőzését játszotta, két szó szerint futballozó gárda volt a pályán, sajnos most erre kevés az esély: vasárnap a pálya talaja miatt brusztoláson lesz a hangsúly. Nem vagyunk kedvező helyzetben, hiszen Halmosi Péter és Komlósi Ádám eltiltásukat töltik a hét végén, Dragan Vukmir biztosan nem játszhat mivel maródi, Sándor Tamás és Máté Péter szintén sérüléssel bajlódnak, míg Bernáth Csaba, Mészáros Norbert és Madar Csaba betegséggel küszködnek. Mindent figyelembe véve a Tomic – Nikolov, Éger, Máté, Szatmári – Dombi, Virág, Sándor (Madar), Böőr (Dzsudzsák) – Sidibe, Bogdanovics kezdőcsapat léphet pályára az MTK ellen.

B. N.

Kapcsolódó anyagok:

  • Alaposan kicserélődhet a Loki
  • Ferenczi marad a Lokiban
  • ülönleges gólöröm a buzdításért  • hirdetés