Közel ezerháromszáz gyermek étkezhet ingyen Nyíregyházán a nyáron

Akt.:
Nyíregyháza, 2012. június 29., péntek (MTI) – Közel ezerháromszáz rászoruló gyermek részesül nyári étkeztetésben az idén Nyíregyházán – közölte a város alpolgármestere pénteken a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.

Jászai Menyhért (Fidesz-KDNP) a helyi önkormányzat sajtótájékoztatóján elmondta: a helyhatóság 1.292 védelemben részesülő gyermek után igényelt több mint 30 millió forint összegű központi támogatást, amit meg is kapott a közétkeztetéshez.A közel 1300 gyermek élelmezési ellátását a kapott 30 millió 698 ezer forintból fizeti a helyhatóság.

Az érintett gyermekeket a helyi Gyermekjóléti Központ munkatársai választották ki a rendszeres gyermekvédelmi ellátásban részesülő, nehéz sorsú családokban élők közül.

A közel ezerháromszáz gyermek június 25-től augusztus 31-ig, munkanapokon jut ebédhez ingyenesen az önkormányzat szervezésében.

Jászai Menyhért közlése szerint a városban kilenc helyet jelöltek ki a nyári étkeztetésre, úgy, hogy lehetőleg minden gyermek az otthonához legközelebbi konyhán kapja meg ebédjét.

A 120 ezer lakosú Nyíregyházán – az önkormányzat hivatalos adatai szerint – a 2011-ben 5.616 gyermek részesült gyermekvédelmi kedvezményben, családjuk kis jövedelme miatt. Ők az iskolai menzán normatív kedvezményt kaptak étkezésükhöz, s ingyen jutottak tankönyvekhez is a helyhatóság támogatásával. Családjukat anyagilag is segítette az önkormányzat, több mint 33 millió forinttal.

A városban a 14 éven aluli gyermekek száma 17.623, míg a 15-19 év közöttieké 8.970.
hirdetés