Közel kétezer táncos lépett színpadra egyetlen hétvége alatt Nyíregyházán

Közel kétezer táncos lépett színpadra egyetlen hétvége alatt Nyíregyházán
© Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza – Két napig a táncé volt a főszerep Nyíregyházán: 1800 versenyző 350 versenyszámmal indult a VI. Abigél Országos Minősítő Táncfesztiválon.

Egyének, egyesületek, művészeti iskolák, alapítványok által működtetett és önszerveződéssel létrejött tánccsoportok egyaránt megmérettették magukat. A rendezvény az Abigél Többcélú Intézmény és a Pro Homo Egyesület közös szervezésében jött létre, helyszínül pedig a Continental Aréna szolgált.

– Az ország negyven települése mellett Ausztriából, Ukrajnából, Romániából és Szlovákiából érkeztek versenyzők. Ezzel 2018-ban az ország legnagyobb nemzetközi minősítő táncversenye lettünk – mondta el érdeklődésünkre Lázár Dániel versenyigazgató.

A szombati megnyitón részt vett dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki a versenyzők, nézők köszöntése után úgy fogalmazott: – Igazán fantasztikus élmény volt bepillantani a hazai táncsport egyik leglátványosabb eseményébe, és átélni a tánc, a zene varázsát.

A két nap alatt reggel nyolctól éjfélig folyamatosan váltották egymást a versenyzők a színpadon. A fesztiválon hat korcsoportot indítottak: a legrutinosabb és a legfiatalabb táncosok egyaránt megmérethették magukat – bár mint kiderült, a zsenge életkor korántsem jelent tapasztalatlanságot.

Minősítések, díjak, oklevelek

Szilágyi Judit és Szilágyi Margaréta Mercédesz, a Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület táncosai a gyermek kategóriában indultak. A lányok elmondták: három-négy éve táncolnak, de máris számtalan megmérettetésen vannak túl.

– Európa- és országos bajnokságokon veszünk részt, melyeken többször is kiemelkedő eredményeket értünk el – árulta el kérdésünkre Judit.

A VI. Abigél Országos Minősítő Táncfesztiválon a zsűri többek között értékelte a résztvevők tánctudásának és a bemutatott koreográfiáknak a technikai és művészi kivitelezését. A kiemelt arany, ezüst és bronz minősítések mellett versenyzői, koreográfusi, valamint egyesületi különdíjak, fődíjak is gazdára találtak.

A verseny szervezői már a december 8–9-ei Téli Kupára készülnek, és előre jelezték: várják a táncosokat a jövő tavaszi, háromnapos viadalra is.

NA


Nyíregyháza - A VI. Abigél Országos Minősítő Táncfesztiválon egyének, egyesületek, művészeti iskolák, alapítványok által működtetett és önszerveződéssel létrejött tánccsoportok is megmérettették magukat. Nézz körbe 360 fokban! A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal fel...








hirdetés