Közel negyven Izlandnak

Közel negyven Izlandnak
Közel negyven Izlandnak
Ózd – A vártnak megfelelően az újabb megyei kézilabda ünnepre ismét megtelt az ózdi sportcsarnok.

Már bő két órával a kezdés előtt az Ózd – Debrecen elő meccsre több százan érkeztek, de amikor fél 6-kor magyar válogatott kifutott melegíteni a pályára gyakorlatilag ki lehetett tenni a megtelt táblát. Fiatal nemzeti csapatunk igyekezte meghálálni a szurkolók szeretetét; már a meccs első félidejében is ötletesen, szellemesen kézilabdáztak Nagy Lászlóék és ami a legfontosabb – gólerős játéknak tapsolhatott a közönség.


A tények
Magyarország – Izland 39-31 (18-11)

Ózd, 1500 néző. V.: Dobrovits, Tájok.

Magyarország: Tatai – Tombor (6), NAGY LÁSZLÓ (6), CSÁSZÁR (7), Gál (3), Illyés (4), Iváncsik G. (2). Csere: Nagy Levente (k), Herbert (-),Laluska (-), Katzirz (2), ZUBAI (5), Nagy Kornél (1), Vadkerti (1), Iváncsik T. (2), Mocsai (-). Szövetségi kapitány: Skaliczki László.

Izland: Gustafsson – Gudjonsson (2), G. Sigurdsson (2), Svagarsson (3), S. Sigurdsson (-), HAlgrimsson (5), Jonsson (1). Csere: Gudmondson (k), Gislason, Atlason (-), ÓSKarsson (7), GUNnarsson (3), GEIRsson (6), Sigfusson (.), Michaelsson (2). Szövetségi kapitány: Alfred Gislason.

Az izlandiak 11-9-ig tartották a lépést a mieinkkel. Ezután Császár és Nagy László, valamint Zubai vezérletével sikerük hattal ellépni a vendégektől. Külön örömteli ez azért, mert Skaliczki László szövetségi kapitány gyakran keverte a kártyát, igyekezett minden benevezett játékosának lehetőséget adni. Császárék éltek is ezzel: határozott védőmunkából kiindulva megnyugtatónak tűnő előnyt szereztek az első játékrészben.

Minden szépségét

A szünet után jó alapról, megfelelő előny birtokában folytathatta a találkozót nemzeti csapatunk és ez alaposan meghatározta a folytatást. Nyugodtan, a támodásokat végijátszva mulatták az időt a mieink, és a szép megoldásokban ezúttal sem volt hiány. Az izlandiak becsületére legyen mondva , hogy próbálták tartani a lépést, ami 26-21-ig sikerült is nekik.

A mérkőzés záró negyedórája igazi parádét hozott, hiszen a magyarok a játék minden szépségét bemutatták és a szurkolók akkor sem bosszankodtak, ha egy-egy kijátszott figura végén a kapufa, vagy az ellenfél portása mentett. Összességében a magyar válogatott rászolgált a győzelemre és aki lemaradt a pénteki ózdi vendégjátékról pótolhatja azt, hiszen szombaton 16.15-tól a Miskolci Városi Sportcsarnok lesz fellépése Nagy Laciéknak.

Marosréti Ervin



További hírek a Sport kategóriából






hirdetés